Zakelijk Brabant
Image default
Industrie

De voordelen van kunststof laten lasersnijden

Het kan soms lastig zijn om met kunststof materialen te werken, vooral wanneer u dit materiaal in een bepaalde vorm wilt krijgen. Veel technieken hebben niet genoeg precisie om het materiaal nauwkeurig te bewerken. Voor ingewikkelde vormen kunt u dus het beste kiezen om kunststof te laten lasersnijden. Bij Piant kunt u terecht voor precies en nauwkeurig laserwerk. Hier leest u waarom u het beste kunt kiezen voor kunststof lasersnijden

Super precies

Heeft u een ontwerp met veel kleine details? Dan kunt u het beste kiezen voor lasersnijden. De lasers zijn namelijk ontzettend dun en kunnen precies op een lijn snijden. Hierbij kunnen er bijna geen fouten gemaakt worden. Dit bedrijf zorgt ervoor dat uw ontwerp tot op de millimeter nauwkeurig gesneden wordt. Daardoor werkt deze techniek ook goed voor complexe vormen of ontwerpen. Zelfs de kleinste details kunnen eenvoudig gesneden worden met een laser.

Verschillende materialen

Lasersnijden is niet alleen beschikbaar voor kunststof materialen, maar ook voor materialen zoals hout, papier en plastic. Dit bedrijf kan uit iedere soort materiaal een mooie vorm snijden met behulp van een laser. Wanneer u kunststof door hen laat lasersnijden, maakt de grootte of dikte van het materiaal ook bijna niet uit. Deze techniek is namelijk erg breed toepasbaar.

Bijna geen afwerking nodig

Bij veel snijtechnieken zijn de randen van het materiaal na het snijden nog erg ruw. Deze moeten dan eerst afgewerkt worden. Dit kan veel extra tijd en energie kosten. Bij kunststof lasersnijden is dit niet het geval. Door de scherpe laser wordt het materiaal meteen afgewerkt. De randen van het kunststof materiaal zijn dan meteen superscherp. Dit proces gaat dus veel sneller, maar zorgt ook voor mooier en beter afgewerkt materiaal. Bij Piant kunt u snel uw kunststof laten lasersnijden. Allerlei soorten maatwerk zijn hier mogelijk. U kunt hier vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw project.

https://piant.nl/