Zakelijk Brabant
Image default
Industrie

Drie tips waarmee jij een passende kolomzwenkkraan of elektrische takel uitkiest

Veilig hijsen en tillen is erg belangrijk. Als je niet veilig werkt, kun je namelijk ernstige verwondingen oplopen. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat de mogelijkheden zijn als het gaat om elektrische takel of kolomzwenkkraan. Hoe kies je een passende elektrische takel of kolomzwenkkraan voor jouw situatie? Dat lees je in dit artikel.

Tip 1. Veiligheid staat altijd voorop

Bij de keuze voor een kolomzwenkkraan of elektrische takel spelen veel aspecten een rol. Om te beginnen heb je een budget. Bepaalde kwalitatieve aspecten zullen daarmee buiten handbereik liggen. Naast wat je op technisch vlak kunt bereiken, is een nog veel belangrijker aspect hoe veilig een kolomzwenkkraan of elektrische takel is. Want onveilige situaties kunnen risico’s creëren die onacceptabel en onomkeerbaar zijn.

Tip 2. Verdiep je goed in waar je op dient te letten bij het kiezen van een lier, takel of kolomzwenkkraan

Als je een lier, takel of kolomzwenkkraan gaat kopen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. In algemene zin zullen ze gemeen hebben dat ze dienen om een last te verplaatsen. Maar type elektrische takel of kolomzwenkkraan dat je nodig hebt, hangt af van de toepassing waarvoor je het wilt gebruiken. Bijvoorbeeld: wil je een takel om spullen mee te verplaatsen, of juist om iets op te tillen? Ook is het belangrijk om na te denken over de capaciteit van de elektrische takel. Deze bepaalt namelijk welke last het aankan.

Tip 3. Lees je in over de werking van de verschillende soorten apparatuur

Als je eenmaal besloten hebt een bepaalde type elektrische takel of kolomzwenkkraan te kopen, dan is de volgende stap om te zorgen dat het gebruik ervan effectief en veilig is. Hiervoor is het belangrijk om je goed te verdiepen in de werking van de kolomzwenkkraan of elektrische takel.

Heb je op school geleerd over hoe je deze dient te gebruiken? Dan heb je hier een voordeel. Zo niet, dan kun je een collega vragen om je hier wat over uit te leggen. Dit zal echter in veel situaties niet voldoende zijn. Zoek daarom specifieke informatie over zwenkkranen en takels op op internet. Lees informatie op websites en kijk filmpjes waarin mensen ze gebruiken. Lees ook de handleiding door van de kolomzwenkkraan of elektrische takel die je hebt gekocht. Zo kom jij wel beslagen op het spreekwoordelijke ijs.

https://www.adaklein.nl/kolomzwenkkraan/