Zakelijk Brabant
Image default
Industrie

Poedercoaten laat u uitvoeren door deze specialisten

Als u op zoek bent naar een specialist op het gebied van poedercoaten, dan zit u goed bij Hessels Coating. Deze experts hebben vele jaren ervaring met coaten voor zowel binnen- als buitentoepassing. Het bedrijf onderscheidt zicht door hoogstaande kwaliteit, uitstekende klantgerichtheid, leverbetrouwbaarheid en een flexibele werkwijze. De specialisten beschikken over een uitgebreid machinepark en hebben enkel gekwalificeerd personeel in dienst, zodat u altijd snel en op de juiste manier geholpen wordt.

Wat is poedercoaten en wat zijn de voordelen?

Tijdens poedercoaten wordt er een organische deklaag aangebracht door middel van elektrostatisch spuiten. Het wordt met name toegepast op metaal, rvs of staal. Deze specialisten hebben veel ervaring met hittebestendig poedercoaten. Op deze manier worden metalen beschermd tegen corrosie én wordt het oppervlak verfraaid. Verder biedt het poedercoaten van metalen nog meer voordelen, zoals:

  • Nadat er één laag is aangebracht, wordt het staal uitgemoffeld. Dit wekt een chemische reactie op, wat ervoor zorgt dat de coating direct verhardt. Hierdoor is het snel klaar voor verder afwerking.
  • Door een poedercoating is de toplaag van het bewerkte staal hard en zal het niet slijten.
  • Doordat er geen oplosmiddel wordt gebruikt, waarborgen de specialisten de gezondheid van hun medewerkers én die van het milieu.

De specialisten werken standaard met RAL-kleuren. Deze klassieke kleuren worden ook wel ‘monokleuren’ genoemd en zijn dan ook veelal op voorraad. Deze monokleuren hebben geen metallic effect, maar u kunt wel kiezen voor mat, zijdeglans of hoogglans. Echter, bij deze specialisten kunt u ook kiezen voor metallic kleuren, waar een toeslag voor wordt gerekend. Deze kleuren worden bestelt bij hun poederlakleveranciers, waardoor u rekening dient te houden met een langere levertijd dan bij de klassieke monokleuren.

Neem contact met hen op

Zo ziet u, voor professionaliteit en deskundigheid schakelt u deze specialisten in. Wenst u meer informatie over de werkwijze en de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met de specialisten. De contactgegevens vindt u op de website.

https://hesselscoating.nl/