Zakelijk Brabant
Onderwijs

Microsoft Office leren

Als opleidingsinstituut kregen wij laatst een vraag over Microsoft Office trainingen. Een dame had de uitgebreide lijst met trainingen op onze website gezien, maar ze wist nu eigenlijk niet waar te beginnen. Ze vertelde dat ze altijd bij een schoonmaakbedrijf had gewerkt, maar nu ze een dagje ouder werd graag een kantoorbaan wilde gaan zoeken. Ze was echter totaal niet onderlegd wat betreft het werken met computers. Van Word had ze zelfs nog nooit gehoord en ze kon wel appen maar niet mailen. Haar dochter volgde het vervolgonderwijs en kon redelijk met de computer overweg. Ze heeft geprobeerd het haar moeder te leren, maar het liep al snel uit op veel irritatie. Dat was dus geen oplossing.

Welke basiscursus

Er kwam tijdens het gesprek nog iets naar voren wat essentieel was om te weten. Mevrouw kon niet goed typen. Maar ze was enorm gemotiveerd om een training te volgen. Na wat algemene vragen te hebben gesteld hebben wij haar het volgende voorgesteld. Mevrouw zou eerst beginnen met een cursus computertypen. Omdat wij dit oefenen in Microsoft Office Word zou ze dan ook meteen kennis maken met het bekendste tekstverwerkingsprogramma. Wij hebben een opleidingslocatie bij haar in de stad, dus ze kon klassikaal de lessen volgen, wat ook haar voorkeur had.

Basis PC vaardigheden

Nadat wij met mevrouw hadden afgesproken wanneer ze aan haar cursus computertypen kon beginnen wilde ze graag van ons weten welke cursus daarna raadzaam was. Wij adviseerden haar de cursus basis PC vaardigheden. Deze cursus is per definitie geschikt voor mensen met geen of nauwelijks ervaring met het werken met een pc. Tijdens deze cursus maakt men kennis met de programma’s Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Enkele basisvaardigheden van deze software komen aan bod. Ook wordt het werken met internet behandeld. Dat leek haar ook erg leuk.

Lees meer op de website van TailorIT. 

 

 

Voor meer info :