Zakelijk Brabant
Image default
Mode en Kleding

Dit moet je weten over het kopen van een fiets voor je kind

Dit moet je weten over het kopen van een fiets voor je kind

Herinner je je de opwinding van het krijgen van een nieuwe fiets? Fietsen door de buurt met je rugzak kind op de rug, van en naar school, of op avontuur om een ​​ijsje te halen met het gezin? Fietsen zijn een uitstekende manier voor kinderen om naar buiten te gaan, hun wereld uit te breiden, aan lichaamsbeweging te doen en te genieten van tijd met vrienden en familie. Voor ouders kan het kopen van een fiets voor een kind stressvol en verwarrend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn! We zijn er om je te helpen de koopervaring leuk te maken voor jou en je kind.

 

Hoe zit het met de maten? 

Ten eerste is de maatvoering het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van een kinderfiets. De juiste maat gaat fietsen veiliger maken, leren fietsen makkelijker en fietsen leuker. Kinderfietsen hebben een andere maat dan fietsen voor volwassenen. In tegenstelling tot fietsen voor volwassenen, die een maat groter hebben dan het frame, is de maatvoering van kinderfietsen gebaseerd op de wielmaat. De kleinste fietsen beginnen meestal met een wielmaat van 12 inch (sommige loopfietsen hebben een wiel van 10 inch). De grootste kinderfietsen hebben 24” wielen, dit kan bijvoorbeeld een meisjesfiets 24 inch zijn. Daarna beginnen kinderen over te stappen op kleine volwassen fietsen.

 

Wanneer kun je het beste een fiets kopen voor je kind?

Nieuw onderzoek toont aan dat hoe eerder je kind op de fiets stapt, hoe groter de kans is dat hij op latere leeftijd zal blijven fietsen. En als je zelf rijdt, kijk je er waarschijnlijk naar uit om samen met je kind te fietsen. Als je kind het lopen heeft overwonnen, is het klaar om een ​​loopfiets te gaan gebruiken. Met andere woorden: hoe eerder, hoe beter! Je kind moet op een loopfiets trouwens nog geen Shabbies tassen dragen! 

 

Wat komt na een loopfiets?

Na de loopfiets is het tijd om te upgraden naar een fiets met pedalen. Het kiezen van de volgende maat fiets hangt af van de lengte van je kind. Bij het kiezen van de fietsmaat van je kind moet veiligheid prioriteit nummer één zijn. Hoewel het misschien verleidelijk is om een ​​fiets te kopen waar je kind in kan uitgroeien, is een te grote fiets niet veilig of leuk voor je kind om op te rijden. 

 

Hoe weet je of de fiets past?

Je wilt altijd dat de voeten van je kinderen comfortabel de grond raken als ze op de stoel zitten. Voor sommige kinderen betekent comfortabel op de tenen lopen, en voor anderen betekent het plat op de grond. Dit betekent dat wanneer ze tot stilstand komen, ze volledige controle over de fiets hebben. Het is ook belangrijk dat de standover-hoogte correct is. Als het kind over de bovenbuis van de fiets staat en de voeten plat op de grond, moet er ruimte zijn tussen de bovenbuis en je kind. Als je kind op de bovenbuis rust, moet je een maat kleiner overwegen.