Zakelijk Brabant
Marketing

Vergroot je vindbaarheid in Google

Het is zeker niet altijd eenvoudig om verkeer naar je website te sturen. Zeg eigenlijk gerust maar van niet, maar veel mensen weten niet hoeveel moeite er eigenlijk achter zit om een website echt hoog in Google terecht te doen laten komen. Er zijn gelukkig wel meerdere manieren om je online zichtbaarheid te vergroten. Het ligt bovendien ook aan je budget hoe je dit wilt doen.

Je kunt bijvoorbeeld met adwords adverteren. Dit kost geld, maar plaatst jouw website tegen een vergoeding gelijk hoog in Google. Zo zullen wel al veel mensen in eerste instantie al jouw website zien en misschien ook wel gelijk gaan bezoeken. Om echt optimaal gebruik te kunnen maken van adwords, is het vaak wel raadzamer om hiervoor een professional in te huren die goed weet waar hij/zij mee bezig is.

Dan heb je ook nog search engine optimization. Dit is in tegenstelling tot adwords wel gratis, maar vergt wel meer moeite. Allereerst zal je moeten zorgen dat je website goed op orde is. De content moet relevant zijn maar ook de indeling moet zo zijn dat google kan indexeren.

Als dat op orde is, kan je aan de gang met het zorgen dat jouw pagina’s onder bepaalde zoektermen te vinden zijn in google. Hiervoor moet je zorgen dat je je link onder de juiste zoekterm verspreid op het internet wordt. Dit klinkt wel makkelijker dan het is. Dit dient namelijk wel zorgvuldig te gebeuren. Je moet er altijd voor waken dat je niet gaat spammen of dat je content niet relevant is. Google controleert hier namelijk ook op. En als je daar te ver in gaat, zal google zo ver gaan dat zij je kunnen straffen. In het ergste geval pakken zij handmatig je zorgvuldig (of wat minder zorgvuldig) opgebouwde positie af en kun je weer helemaal opnieuw beginnen.

Voor meer info : http://www.economy.nl