Zakelijk Brabant
Image default
Marketing

Trust flow en citation flow; wat is het?

Wanneer je een eigen website hebt wil je natuurlijk ook dat deze gezien wordt. Hiervoor is het nodig een goede vindbaarheid te hebben. Je kan geweldige content plaatsen met mooie foto’s, of goede producten verkopen in je webshop, maar als mensen jouw website niet tegenkomen heb je hier niks aan. Om ervoor te zorgen dat anderen jouw website zien, kun je trust flow (TF) en citation flow (CF) gebruiken. Hier een simpele uitleg van internet marketing bureau Like2Trade.com TF & CF zijn twee erg belangrijke SEO-begrippen die van erg grote invloed zijn voor de vindbaarheid van je website. Wat deze termen precies zijn, lees je hieronder.

De citation flow van je website

De citation flow voorspelt de invloed van de URL van je website. Deze flow wordt gebaseerd op het aantal links die naar deze URL verwijzen. Dit betekent dus dat, hoe meer links er zijn die leiden naar jouw website, hoe hoger de citation flow van de URL is.

Hier geldt ook dat, wanneer de inkomende links een hogere citation flow hebben dan jouw eigen URL, dit zwaarder weegt dan de inkomende links met een lage citation flow. Deze waarde laat dus zien dat de bekendheid van een website zeker meetelt.

Ook wordt er vooral gekeken naar de kwantiteit van de links. Een website met 100 links zal dus automatisch een hogere waarde krijgen dan eentje met maar 10 links. Ook wanneer die 10 links afkomstig zijn van veel grotere en meer bekende websites.

De trust flow van je website

Bij de trust flow wordt er meer naar de kwaliteit gekeken in plaats van de kwantiteit. Het cijfer dat hierbij hoort, wordt opgemaakt door te kijken naar het aantal betrouwbare inkomende links naar je website. De trust flow zal dus hoger zijn wanneer er veel betrouwbare links naar je URL te vinden zijn.

Heb je een hoge trust flow, dan is dit een goede indicator voor een goed en hoogwaardig backlinkprofiel. Google en andere zoekmachines zullen die ook zien en krijgen dan een sterk signaal dat jouw website beschikt over goed en sterke content, en daardoor dus een hoge positie verdient. 

Like2Trade.com

Potgieterstraat 8
4904GG Oosterhout

TEL: 0162-854203

MOB: 06-33747504

Voor meer info : https://www.google.nl/