Zakelijk Brabant
Image default
Marketing

Is de meta omschrijving (nog) belangrijk?

Er zijn tal van factoren die bepalen of jouw website of pagina goed te vinden is in de online zoekmachines. SEO staat niet stil in zijn ontwikkeling. Een van de onderdelen waar de meningen nogal over verschillen is de zogenaamde meta omschrijving. Dit zijn de 150 tekens die te vinden zijn onder de link op bijvoorbeeld Google. Hier lees je (als het goed is) een korte beschrijving van de pagina die je gaat bezoeken. In dit artikel geven we een aantal tips over hoe jij deze beschrijving het beste kunt invullen. Ook kijken we naar het belang van deze korte samenvatting van je site.

 

Hoe belangrijk is de meta omschrijving bij online marketing?

 

Een aantal jaren geleden was de meta omschrijving erg belangrijk, maar daar is te lang ge- of misschien zelfs wel misbruik van gemaakt. In de 150 tekens werden zoveel zoekwoorden gepropt dat er bijna geen normale zinnen meer te vinden waren op Google. Door deze gang van zaken in de online marketing hebben zoekmachines ervoor gekozen om de meta omschrijving niet langer mee te laten wegen in de zogenaamde ranking. Hoe hoog jouw website komt te staan, wordt dus niet meer beïnvloed door de meta omschrijving.

 

Toch is het te makkelijk om te zeggen dat de omschrijving niet van belang is. SEO gaat namelijk over bezoekers daadwerkelijk naar je website krijgen. De omschrijving van de pagina die zichtbaar is, moet natuurlijk wel goed zijn als je dat wil bereiken. En dat is natuurlijk niet zo makkelijk als het lijkt, want veel ruimte is er niet! 150 tekens – inclusief spaties – zijn zo gevuld. Alles wat te veel wordt geschreven, is niet zichtbaar en wordt afgekapt met een aantal puntjes.

 

Wat zet je in de omschrijving?

 

Om ervoor te zorgen dat jouw website zo veel mogelijk bezoekers krijgt, dien je goed te bedenken wat deze bezoekers precies zoeken. Het hangt dus af van het type website dat jij hebt, wat je uiteindelijk precies moet gaan schrijven. Voor een online webwinkel moet je een andere toon aanslaan dan bij bijvoorbeeld een informatieve site. Wel raden we altijd aan om te overtuigen en om op te vallen. Maak de lezer benieuwd naar wat je te bieden hebt door een vraag te stellen, bijvoorbeeld. 

 

Daarnaast wordt aangeraden om het zoekwoord van je pagina ook in de meta omschrijving te plaatsen. Dat komt omdat Google deze zoekwoorden dikgedrukt afbeeldt. Daarnaast is actief schrijven vaak prettiger voor de lezer dan een passieve zin. Voor de laatste tip kijken we naar zogenaamde structured data. Dit zijn visuele elementen die je in de meta kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan prijzen van een product of een aantal sterren voor een review.

 

Als je je website of bedrijf wil laten groeien, zijn er tal van dingen die je kunt proberen. Voor dingen als SEO en linkbuilding kun je bijvoorbeeld een online marketing bureau inschakelen. Experts zien altijd dingen die je zelf over het hoofd ziet.