Zakelijk Brabant
Image default
Winkelen

Het belang van de vlag

Heeft u ooit gezien hoe een vlag werd gehesen tijdens een ceremonie? Dan heeft u zich misschien wel eens afgevraagd waarom de vlag met zoveel respect wordt behandeld. Het is waar dat een vlag slechts een laken is met een bepaald motief, maar het motief zelf is wat de vlag zo kostbaar maakt en waardoor het wordt gerespecteerd. Zonder dit motief is een vlag niet meer dan een gewoon laken. Elk land heeft zijn eigen vlag, bijvoorbeeld de vlaggen Syrië voor Syrië, de Nederlandse vlag voor Nederland, de Duitse vlag voor Duitsland, enzovoort. Met de vlag heeft elk land een figuur die de plaats en het volk vertegenwoordigd. Wanneer iemand iets wil uitdrukken voor een land, kunnen ze de vlag gebruiken om het land te vertegenwoordigen en ernaar te verwijzen. Hieronder volgen enkele gelegenheden waarvoor een vlag gewoonlijk wordt gebruikt.

 

Als symbool van condoleance voor een tragedie die in het betreffende land heeft plaatsgevonden

Een van de meest voorkomende gelegenheden waarbij een vlag van een bepaald land wordt gebruikt, is wanneer er een tragedie in het land gebeurt. Op zulke momenten worden vlaggen zelfs gehesen door mensen die geen inwoner van het land zijn. Wanneer zich een tragedie voordoet, vooral wanneer die verband houdt met misdaden tegen de menselijkheid, hijsen mensen over de hele wereld de vlag. Dit kunnen tragische gebeurtenissen zijn zoals een daad van terrorisme, kolonialisme of genocide. De vlag van het land wordt dan gehesen om hun medeleven te betuigen. Op die manier krijgen de inwoners van het land die slachtoffer zijn geworden het gevoel dat mensen over de hele wereld nog steeds om hen geven en hen steunen tegen de tragedie.

 

Als een van de belangrijkste onderdelen van een nationale ceremonie

Een andere gelegenheid waarbij men kan zien dat een vlag wordt gehesen, is tijdens een nationale ceremonie. Dit zijn gebeurtenissen zoals de herdenking van de Onafhankelijkheidsdag. De frequentie van dergelijke ceremonies verschilt van land tot land. Sommige landen houden wekelijks ceremonies met hun nationale vlaggen, terwijl andere landen dergelijke ceremonies maandelijks of zelfs jaarlijks houden. Aangezien een vlag een van de belangrijkste onderdelen van een nationale ceremonie is, moet hij zo goed mogelijk worden gemaakt. De moeilijkheidsgraad bij het maken van een nationale vlag verschilt echter van land tot land, omdat de patronen en motieven van nationale vlaggen verschillend zijn. Sommige landen hebben zeer eenvoudige patronen en motieven, zoals Marokko, Indonesië en Armenië. Zowel de vlag van Marokko als die van Indonesië hebben slechts twee kleuren die hun vlaggen in twee delen verdeeld, het bovenste deel en het onderste deel. Ondertussen heeft de vlag Armenië drie kleuren die gelijkmatig en horizontaal verdeeld zijn.