Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Is een fysiotherapeut hetzelfde als een revalidatiearts?

Revalidatie betekent eigenlijk niets meer dan het werken aan herstel. Dit kan onder andere nodig zijn na een ongeval, maar ook na een operatie of ziekte. Wanneer je revalidatie nodig hebt, zal de huisarts je een doorverwijzing geven voor een revalidatiearts. Een revalidatiearts kan jou vervolgens helpen in het revalidatietraject door in overleg met jou een behandelplan op te stellen. Naast het opstellen van een behandelplan wordt er in overleg ook een keuze gemaakt in de behandelaars. De revalidatiearts zal dit team van behandelaars vervolgens aansturen. In veel gevallen zal het volgen van fysiotherapie bij een fysiotherapeut een belangrijk onderdeel zijn van het behandelplan.

Fysiotherapie voor revalidatie na een operatie

Binnen de fysiotherapie zijn er verschillende soorten behandelingen zoals onder andere manuele therapie, dry needling en sportfysiotherapie. Daarnaast is er een behandeling bij de fysiotherapie Tilburg die wordt gebruikt voor de revalidatie na operatie. De fysiotherapeuten die hierbij zijn betrokken hebben veel ervaring met langdurige revalidaties naar aanleiding van bijvoorbeeld botbreuken. Hierbij wordt een operatie uitgevoerd en verschillende soorten protheses toegepast. Deze sessies kunnen plaatsvinden in een van de praktijken die zijn uitgerust met een trainingsfaciliteit, maar het is ook mogelijk om de sessies aan huis te volgen om op die manier zo snel mogelijk te beginnen met de revalidatie.

Het uitkiezen van een praktijk

Wanneer je naar een praktijk gaat voor fysiotherapie is het belangrijk dat de praktijk een fijne omgeving heeft en je vertrouwen hebt in de fysiotherapeuten die daar werken. Om kennis over de fysiotherapiepraktijk op te doen kun je de website bezoeken en op die manier meer te weten komen over de fysiotherapeuten die er werken. Ook hebben de meeste praktijken foto’s op hun website staan waardoor je alvast een idee kunt krijgen van hoe de ruimtes binnen de praktijk eruit zien. Daarnaast kun je door het bezoeken van de website verdere informatie vinden over de werkwijze van een bepaalde praktijk en de klachten waarmee ze de meeste ervaring hebben. Ook is niet geheel onbelangrijk dat de praktijk in buurt ligt van waar je woont of werkt. Misschien is fysiotherapie in de Reeshof wel dichtbij voor jou.

Het aanmelden bij een praktijk

Wanneer jij je gaat aanmelden bij een de praktijk waar je fysiotherapie wilt gaan volgen geef je vooraf al je klacht door. Deze kun je eventueel nog aanvullen met een extra bericht. Op deze manier is de fysiotherapeut die jou zal gaan helpen bij de revalidatie vooraf al op de hoogte van de situatie. Dit draagt bij aan het verlenen van de beste hulp. Bij het opstellen van een behandelplan of tijdens het proces kan er ook nog contact worden opgenomen met jouw chirurg wanneer blijkt dat er extra informatie nodig is om jou te kunnen voorzien van de best mogelijke revalidatie.

De kosten voor fysiotherapie

De kosten voor de verschillende behandelingen zijn per praktijk verschillend en deze kun je bij veel praktijken terugvinden op de website. Wanneer dit niet het geval is, kun je altijd nog via e-mail of telefonisch contact opnemen om te informeren naar de tarieven die de praktijk voor de verschillende behandelingen rekent. Ook is het goed om te weten dat je een aanvullende verzekering kunt afsluiten voor fysiotherapie. Wanneer je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt afgesloten worden de behandeling vergoed door de verzekeraar. Fysiotherapie na operatie valt daarnaast onder langdurige aandoeningen en vanaf de 21ste behandeling worden deze vergoed vanuit de basisverzekering.

https://fysiofitaal.nl/fysio-reeshof/