Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Tips voor een dagje uit in Breda

Wil je een gezellige en verrassende citytrip in Nederland gaan doen waar je met gemak kunst, cultuur en natuur in een weekend kunt beleven? Dan is het is tijd om een ​​citytrip naar Breda te organiseren. Het is een van de parels van het zuiden en tevens een van de mooiste steden van Nederland. Hoewel Breda een middelgrote stad is met een klein historisch centrum, barst deze Brabantse stad van de bezienswaardigheden. Wil jij binnenkort een citytrip plannen naar een verrassend leuke stad in het zuiden van Nederland? Lees dan snel onderstaande tips!

Wat moet je zeker doen?

De Grote Kerk is het belangrijkste monument van Breda en blijft een symbool van de stad. Binnen in de kerk hangt een indrukwekkend orgel en je kunt nog duidelijk de sporen van de 16e-eeuws zien. De Grote Kerk wordt vaak beschouwd als het mooiste voorbeeld van Brabantse gotiek. Je kunt zelfs elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag onder begeleiding van een gids de toren beklimmen! Het uitzicht over de stad van bovenaf is de moeite waard en je bent ook nog eens actief bezig. Ook is het leuk om de stad te beleven op een fiets, scooter of een auto. Huur bijvoorbeeld een scooter en ga door de hele stad touren. Ook kan dit met een auto. Ben je van plan om met een auto te gaan touren? Dan is het wel aan te raden om eerst langs een rijschool Breda te gaan. Met een rijschool Breda zorg jij ervoor dat je helemaal klaar bent voor je tripje in de auto. Er zijn meerdere goed beoordeelde rijschool Breda te vinden online. Zo maak jij je citytrip echt compleet.

Wat moet je zeker proeven?

De Grote Markt in Breda is de perfecte plek om te genieten van een drankje en vrienden te ontmoeten tot diep in de avond op het terras. Bier en wijn stromen hier rijkelijk! Naast de vele cafés heb je de keuze uit een grote diversiteit aan restaurants. Of je nu zin ​​hebt in tortilla’s, sushi, burgers, pannenkoeken, pizza of typisch Brabants eten; dit alles kun je vinden op de Grote Markt. Vergeet ook zeker niet te genieten van typische Brabantse lekkernijen zoals worstenbroodjes of Bossche bollen!

http://www.rijschoolviabreda.nl/