Zakelijk Brabant
Image default
Marketing

SEA uitbesteden, waar moet je aan denken?

 

Sta jij op het punt om SEA uit te besteden? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af, waar moet ik aan denken bij SEA uitbesteden. In dit artikel zullen we de belangrijkste punten van een SEA traject benoemen zodat jij over alle informatie beschikt.

De juiste zoekwoorden

Als je in zee gaat met een bedrijf die gespecialiseerd is in SEA, wordt als eerst gekeken naar zoekwoorden die van belang kunnen zijn voor jouw business. Hierbij wordt gekeken naar de doelgroep en de zogenaamde CPC, cost per click. Ook wordt gekeken naar het gebied waar je actief bent. Ben jij gevestigd in Den Bosch en wil jij op online marketing scoren? Dan wordt er een advertentie gemaakt voor Online marketing bureau Den Bosch. Op basis deze factoren kan het online marketing bedrijf zoekwoorden selecteren die niet te duur zijn met een goed bereik.

Het maken van advertenties in Google Ads

Als het bedrijf de juiste zoekwoorden in kaart heeft gebracht worden vervolgens de advertentie met de onderliggende advertentieteksten gemaakt. Hierin gaat de specialist aan de slag om een zo goed mogelijk converterende advertentie te publiceren voor jouw bedrijf. Wil jij het succes van de campagne vergroten? Dan is het zeker aan te raden om van tevoren informatie en USP’s van jouw bedrijf mee te leveren. Hierdoor weet je zeker dat er een converterende advertentietekst gemaakt wordt. Over het algemeen wordt er ook aandacht besteed aan het technische gedeelte. Hierbij installeert de specialist een speciale code op je website zodat altijd achterhaald kan worden wat de CTR is van jouw advertentie. CTR staat voor click trough rate. 

Het monitoren van jouw advertenties in Google Ads

Als je advertenties up en running zijn is het van belang dat deze advertenties gemonitord worden. Hierbij wordt veelal de A/B methode gebruikt. Hierbij lopen twee advertenties parallel om te kijken welke van de twee het beste loopt. De slechts lopende advertentietekst wordt aangepast en zo wordt continue gestreven naar de ideale campagne. Daarnaast wordt de tekst ook continu aangepast om zodoende te zorgen voor een optimale CPC gebruik.