Zakelijk Brabant
Bedrijven

Op een goede manier boeren

Het beroep van agrariër: er komt een hoop bij kijken, meer dan je in eerste instantie waarschijnlijk zou denken. Sommige boeren zitten al vanaf hun vroege jeugd in het vak omdat zij in een familiebedrijf zittten of het familiebedrijf hebben overgenomen. Maar, er zijn natuurlijk ook veel boeren die niet met het vak zijn opgegroeid en voor die groep is het zeker wel handig om wat agrarisch advies te krijgen. Sterker nog: zelfs voor mensen die al jaren lang boer zijn, kan het handig zijn om wat advies op te doen.

Afhankelijk van het op te zetten of overgenomen bedrijf, heb je vele mogelijkheden. Nederland is het land van de veehouders en vooral koeien zijn dieren die we vaak en veel hebben op Nederlandse boerderijen. Melk en alle aanverwante zijn dan ook niet alleen in ons land belangrijke producten, ook zijn deze producten ontzettend belangrijk voor de export sector. Het is echter niet de meeste makkelijke sector in te werken. Je hebt met levende dieren te maken en bovendien natuurlijk ook met een bederfelijk product.

Om de melk langer goed te kunnen houden, is het belangrijk om te investeren in een goede voorkoeler. Een voorkoeler stelt je in staat om de melk direct uit de koe snel te kunnen koelen en daarmee ook bacterien een veel minder grote kans te geven. De melk is natuurlijk warm wanneer die direct uit de koe komt en daarom is het goed om deze gelijk te koelen. De melk ligt immers ook niet direct in de koeling in de supermarkt.

Goed om te weten is dat een voorkoeler ook je energieverbruik terugbrengt, soms tot wel 50%. Dat maakt de voorkoeler geschikt voor grote ondernemers, maar ook de kleinere ondernemers zullen veel profijt hebben van een goede voorkoeler. Bovendien is het ook nog mogelijk om subsidie te krijgen op voorkoelers, namelijk tot wel 40%.

Voor meer info : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/