Zakelijk Brabant
Bedrijven

De mooiste rieten daken

Op een mooie (oude) boerderij of een villa staat het natuurlijk super mooi: rieten dakbedekking. Een rieten dak geeft ieder huis gelijk een luxere uitstraling. Waar rieten daken vroeger de optie van de armen waren, ziet men nu tegenwoordig steeds vaker rieten daken bij de juist wat duurdere huizen. Maar wat kost een rieten dak? Het is natuurlijk wel een investering die je doet, maar wel eentje die je huis veel mooier zal maken en bovendien ook de waarde van je huis zal doen vergroten.

Want met de veiligheid van een rieten dak zit het tegenwoordig gelukkig ook wel goed. Er zijn in ieder geval een aantal opties waarmee je de veiligheid van een rieten dak kunt vergroten. Zo wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor een constructie waarbij een combinatie wordt gebruikt van dakpannen en riet. Doordat onder de dakpannen riet wordt gebruikt, verstevigd dit meteen de constructie van het dak. Alles bij elkaar kan een rieten dak zeker 30 jaar mee maar veel houden het zelfs langer uit dan dat, sommige tot wel 50 jaar.

Je hebt ook nog de keuze tussen echt riet of kunststof riet. Natuurlijk is echt riet heel mooi en ook chique, maar het kan vaak toch alsnog wel praktischer zijn om toch voor de kunststof optie te gaan. Dit heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van de optie van echt riet. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat zaken zoals algen, schimmels en mos veel minder snel vat krijgen op kunstriet. Dat is niet alleen mooier voor het zicht maar zorgt er ook voor dat je langer lol kunt hebben van je dak. Bovendien ziet het riet er alsnog levensecht uit en valt het echt niet direct op dat je geen ‘echte’ rieten daken hebt. Het is natuurlijk alsnog je eigen keuze, maar het is goed om alle opties te overwegen.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl