Zakelijk Brabant
Image default
Banen en opleidingen

Innovatief traineeship gemeente

Ik hoorde uitstekende verhalen van een kennis die een traineeship volgde bij een gemeente, waarin ik zelf bleek te wonen. Ik speurde het internet af, opzoek naar algemene informatie over wat een gemeente nou precies doet en waar de desbetreffende gemeente om bekend stond. Vertrouwen, samenwerken en innovatie waren de kernwoorden die precies bij mij pasten. En dat ik in dezelfde gemeente woonde, was natuurlijk ook mooi meegenomen.

Jezelf leren kennen tijdens een traineeship

De gemeente traineeship bleek open voor iedereen en twee dagen voordat de vacature werd gesloten, stuurde ik mijn sollicitatie op. Geen standaard brief en CV, maar een filmpje waarin ik vertelde wie ik was en waar mijn krachten lagen. Iedereen werd uitgenodigd en een intensief selectieproces volgde. We voerden innovatieve en gave opdrachten uit, die met name op samenwerking en persoonlijke kwaliteiten gericht waren. Nog voordat het echte avontuur begon, leerde ik mezelf nog beter kennen.

Fouten maken mag

Als pas afgestudeerde HBO’er kwam ik terecht in een warme organisatie. Vertrouwen stond centraal en dankzij het vertrouwen dat ik vanaf de eerste dag voelde, heb ik veel mogen leren. De meest belangrijke les die ik leerde is echter dat het oké is om fouten te maken. Ieder mens maakt namelijk fouten. Het is belangrijk dat je van je fouten leert.

Traineeship gemeente? Gewoon doen!

Ik gun iedereen het traject dat ik heb gevolgd. Tijdens de traineeship ontdek je waar je krachten liggen en waar je blij van wordt. Daarnaast wordt je klaar gestoomd voor je favoriete functie of een andere, nieuwe uitdaging!

Lees meer over de mogelijkheden bij Newpublic!