Zakelijk Brabant
Image default
Zorg

Coach vinden voor betere leefstijl

Als we aan het woord lui denken, roept dat een beeld op van een bankzitter of van iemand die niet graag te veel doet of te hard werkt. Herken je dit? Schakel dan de hulp in van een goede leefstijlcoach en ontwikkel een betere levensstijl!

Hoe zit het met onze innerlijke luiheid, waar we ons potentieel hebben afgesloten en niet eens denken aan de mogelijkheid om meer te bereiken of te zijn dan we al zijn? 

Het noemen van iets buiten onze normale routine als mogelijkheid kan afschrikwekkend zijn en de reactie kan vaak zijn: “Ik kan dat niet”, of “Ik ben niet goed met techniek”, of “Ik begrijp dat niet”.

We zijn ons niet eens bewust van onze eigen innerlijke luiheid, want we leven ons leven gewoontegetrouw, accepteren het leven dat we kennen, denken dat het ofwel goed genoeg is of we leven een “dit is mijn lot” in het leven, dus we zijn ons nooit bewust van innerlijke luiheid. Indien we in dergelijke gevallen geen coach vinden komt het nooit ter sprake en we leven het leven in een soort saaie luchtbel, zonder ons af te vragen wat ons werkelijke doel of potentieel is.

De gedachte aan een meer vervullend en interessanter leven kan zelfs eng lijken en we kiezen liever voor onze comfortzone, tenslotte zijn we zo gewend om “ons” te zijn, dat alles wat meer is dan dat, uit ons denken wordt geblokkeerd.

We raken zo gewend aan onze beperkte manieren dat we ons bestaan en onze leefstijl niet meer in vraag stellen. Buiten ons gewone dagelijkse leven treden kan ver buiten onze comfortzone zijn.

We zijn ons er niet van bewust dat we onszelf hebben opgesloten in een bepaalde manier van zijn en een bepaalde manier van denken, waarbij we een identiteit accepteren die met onze eigen persoonlijke handleiding komt.

In feite zien we het niet als beperkt, omdat we het helemaal niet zien. Het wordt niet in twijfel getrokken, het is zoals het is en dat is wie we denken dat we zijn, punt uit. Het is prima en meer willen of bereiken is voor anderen, het is niet voor mij, vertellen we onszelf en “Ik ben niet zo goed in dat soort dingen” is een patroon waar we in vast komen te zitten.

Het is een keuze die een blokkade wordt waar we ons niet eens bewust van zijn.

In de meeste gevallen blijven we op datzelfde pad en vragen we ons af waarom het leven met de jaren minder vreugdevol wordt, waarom het dezelfde maandag is als vorige maandag en waarom ons leven voorspelbaar is.

Dat is het moment waarop mensen zich gaan afvragen wat hun doel is, wanneer ze zich realiseren dat ze het leven hebben aanvaard als een voortdurende tredmolen, een leven dat aan elan en kleur verliest, je zou het een half leven kunnen noemen.

Soms is het niet alleen gezond om bij jezelf na te gaan of je een half leven leidt of je volledige potentieel, het is noodzakelijk.

We groeien niet en onze relaties groeien niet tenzij we die innerlijke luiheid in vraag stellen en die eerste stap zetten om iets nieuws aan ons leven toe te voegen, iets dat ons uit onze dagelijkse routine zal schudden.

Als je eenmaal die eerste stap hebt gezet, zul je meer willen ontdekken en zal het leven avontuurlijker worden, aangenamer en plotseling zullen dingen veranderen voor jou en voor de mensen om je heen.

Dat is hoe het werkt en het vinden van een doel is iets waar ik als coach in Rotterdam mijn cliënten vaak over willen praten.