Zakelijk Brabant
Image default
Zorg

Maak je kind gelukkig met dagbesteding in Zeeland

Als ouders wil je natuurlijk dat je kind gelukkig is. Ook als je zoon of dochter een beperking heeft. Dan kan dagbesteding in Zeeland een optie zijn die je kunt overwegen. Dagbesteding in Zeeland kan op verschillende manieren. De zorgboerderij in Ovezande is bijvoorbeeld een mogelijkheid. Hier kan je kind onder deskundige begeleiding leren om met dieren om te gaan en kennis te maken met wat er op een boerderij zoal aan werkzaamheden gedaan worden. Niet dat je kind vervolgens boer of boerin moet worden, maar het werk geeft vaak veel voldoening. Dit kan het zelfvertrouwen van je kind een enorme boost geven.

Voor wie is dagbesteding op en zorgboerderij beschikbaar?

Dagbesteding in Zeeland kan worden ingezet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Vooral bij kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking kan het werken op de boerderij zorgen voor significante verbetering van bijvoorbeeld de motoriek, maar ook de sociale omgang. Doordat het kind zich thuis voelt op de boerderij en het vertrouwen krijgt van de begeleiding kan dit ervoor zorgen dat het functioneren op school, thuis en in de maatschappij verbetert. Voor ieder kind is uiteraard een persoonlijk plan van aanpak nodig en professionele begeleiding. Kies daarom altijd voor een zorgboerderij die hier optimaal op ingespeeld is. Een goed voorbeeld in Zeeland is bijvoorbeeld SAM-en in Ovezande (Zuid-Beveland, gemeente Borsele).

Je kind inschrijven of eerst meer informatie?

Als je je kind wilt aanmelden bij SAM-en dan kun je contact opnemen met de medewerkers. De contactgegevens vind je op de website. Hier lees je ook meer informatie over de verschillende mogelijkheden. Wil je eerst meer weten of komen kennismaken? Ook dan kun je natuurlijk contact opnemen. De AGB nummers voor vergoeding uit verschillende budgetten vind je ook op de website. Voordat een kind of jongere wordt ‘aangenomen’ vinden uitgebreide gesprekken plaats zodat je kind de optimale begeleiding krijgt.

https://www.sam-en.nl/