Zakelijk Brabant
Image default
Woning en Tuin

Dak uitbouw in combinatie met een sedumdak

Wilt u een sedumdak plaatsen op uw dak uitbouw? Dat kan! Een subsidie sedumdak is zelfs een hele geschikte plek om groene daken op te plaatsen, vanwege het kleine oppervlakte en omdat de uitbouw vaak plat is. Een sedumdak is een echte verrijking van uw uitbouw vanwege de vele voordelen die het sedum met zich brengt. Een sedumdak houdt namelijk veel regenwater vast, verlaagt omgevingsgeluid en de omgevingstemperatuur, en versterkt de lokale biodiversiteit. Dit zorgt voor minder overlast van hevige regenbuien en voor meer vlinders en bijen in uw buurt! Ook heeft het dak een isolerende functie, waardoor de isolatiewaarde van uw huis stijgt en het tijdens heet weer binnen koeler is. Allemaal goede redenen dus om een sedumdak te plaatsen!

 

Draagkracht van het dakWel is het belangrijk om rekening te houden met de draagkracht van de dak uitbouw. Niet alle daken zijn even sterk: dit heeft met name te maken met zaken als het materiaal waarvan het dak is gemaakt, de dikte van de muur, de grootte van en afstand tussen de steunbalken, het contructietype en bouwjaar van het dak, en of het dak in goede staat verkeerd. Sedumdaken lijken misschien licht, maar worden zwaarder wanneer ze verzadigd zijn met regenwater. Daarom is het belangrijk om vantevoren de draagkracht van de uitbouw uit te rekenen of op te zoeken in de bouwtekeningen, zodat u zeker weet dat deze het sedumdak kan houden!

 

Nadelen sedumdak?Hoewel een sedumdak heel veel voordelen heeft, zitten er misschien ook wat nadelen voor u bij. Zo zijn er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal planten geschikt om te leggen op het dak. Sedumplantjes zijn goed bestand tegen weersextremen zoals droogte of veel regen, maar misschien wat minder leuk om naar te kijken dan bijvoorbeeld bloemen of grassen. Ook is het dus belangrijk dat de uitbouw of dak het sedum wel goed kan dragen. Wanneer het veel heeft geregend raakt het dak verzadigd en heeft het een hoger gewicht dan wanneer het dak droog is. Om schade te voorkomen moet u daarom vantevoren nauwkeurig kijken of het dak nog in goede staat is en het gewicht aan kan. Ook is het belangrijk dat het dak goed wordt aangelegd, om lekkage te voorkomen. Daarnaast is een groendak natuurlijk ook wat duurder dan een standaard dak. Voor sommige mensen is het dan ook meer een luxeproduct dan noodzaak. Maar de voordelen die het dak oplevert, zoals een lagere energierekening, zijn de investering helemaal waard!

 

Kies voor NatureGreen!

Wilt u een groendak subsidie, ga dan voor een sedumdak van NatureGreen! Wij kunnen u namelijk goed adviseren zodat u schade aan uw dak voorkomt. Wanneer u bij ons een dak afneemt, komen we eerst langs voor een dakinspectie. Is alles in orde? Dan kunt u een bezorgdag uitkiezen! Wij komen vervolgens met onze eigen bezorgdienst langs, zodat we zeker weten dat het dak netjes bij u wordt afgeleverd. Wij vinden klanttevredenheid belangrijk en streven er dan ook naar u een topservice te leveren. Kies daarom voor NatureGreen!