Zakelijk Brabant
Image default
Zakelijk

Het Nederlandse woordenboek

Heb je eens een moment gehad waar je niet meer wist hoe je een woord moet spellen of wat het betekent? Dan heb je zeker een nederlands woordenboek nodig! De Nederlandse taal is een oude taal dat is ontstaan rond de 5de eeuw. Deze taal gaat dus al zeker een hele lange tijd mee. Het eerste woord van onze taal is zelfs gevonden 102 na Christus. Dit woord is gedocumenteerd door de romeinen toen ze ons land hadden belegerd. Destijds zeiden we vada, maar tegenwoordig is het gewoon wad.

 

Woorden die verbinden

Een taal is nooit statisch en zal dit ook nooit zijn. Het is dynamisch dat constant aan het veranderen is. Denk maar eens aan de woorden die je gebruikt. Zei men dit al zo’n tien jaar geleden? Er komen zoveel nieuwe woorden bij. Vaak zijn dit ook leenwoorden. Woorden ontstaan vanwege wat er gebeurt in de wereld, maar ook omdat we veel woorden van andere landen overnemen. De wereld wordt steeds een stukje kleiner omdat we overal toegang tot hebben. Mensen uit andere landen komen steeds gemakkelijker met elkaar in contact. Dit gebeurt ook in andere landen. Daar nemen ze ook onze Nederlandse woorden over.

De Nederlandse taal kent veel woorden, 60 miljoen om precies te zijn. Het is dan ook logisch dat je niet iedere betekenis weet. Het zijn er immers heel veel! Het is dan ook handig dat je een plek hebt waar je deze woorden kunt opzoeken. Heb je een woord waarvan je de spelling of betekenis niet weet? Zoek het dan eens een keer op vandale.nl!