Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

De vakbeurs, wanneer is het een succes?

Ondanks de vele online mogelijkheden om bekendheid te genereren bij het grote publiek, investeren veel bedrijven daarnaast in deelname aan vakbeurzen. Er gaat immers niets boven het persoonlijke contact met de potentiële klanten. Het lukt in de gesprekken op de beurs beter om uit te leggen wat de unieke kenmerken of voordelen van de producten en diensten zijn. Om bezoekers naar je stand te trekken is er vaak de gelegenheid om op een podium presentaties te verzorgen. Maar ook de uitstraling van de stand speelt een belangrijke rol voor een succesvolle beurs.

Kenmerken van een stand

Bij elke beurs is de plaats waar je staat van invloed op het aantal bezoekers dat jouw beursstand bezoekt. Daar kan een standhouder zelf veel invloed op uitoefenen. Kies altijd een plaatsje aan één van de belangrijke looproutes, want daar komt vrijwel elke beursbezoeker langs. Wie in een zijgang staat wordt vaak over het hoofd gezien, tenzij je een heel opvallende beursstand hebt. Kenmerken van een opvallende stand zijn opmerkelijke kleuren, een uitnodigende uitstraling, en veel mensen in en rondom de stand. Wie diensten verkoopt kan kiezen voor een leuke zithoek of een bar. Wie producten verkoopt moet die kunnen demonstreren.

Een beursstand kopen of huren?

Bedrijven die vaak beurzen bezoeken kiezen er in de meeste gevallen voor om een eigen beursstand te bouwen. Dat zorgt voor herkenbaarheid, zodat bezoekers de stand gemakkelijk kunnen vinden. Maar een beursstand huren heeft ook voordelen. Er kan dan een stand worden gekozen op basis van de plaats in de hal. Wie in een smalle gang staat, kan een stand met een wat kleiner oppervlak kiezen. Het is ook mogelijk om een veel grotere beursstand te huren, die volledig op maat wordt gemaakt. Dat kan zelfs online, via een handige tool.