Zakelijk Brabant
Image default
Gezondheid

Voedingsadviezen en fysiotherapie bij diabetes: laat u begeleiden door een specialist

Het mag niet nieuw zijn dat sporten en bewegen in het algemeen zeer gezond is. Dat het bijdraagt aan een gunstig verloop van zowel diabetes type I als type II, is bij minder mensen bekend. Bewegen zorgt bij diabetespatiënten voor een verbeterde insulinegevoeligheid, waardoor de bloedsuikerspiegel daalt en het lichaam beter in staat is om glucose om te zetten in brandstof. Ook voelt u zich fitter, verliest u overtollig lichaamsgewicht en zal stress een minder grote impact op u hebben. Het twaalf weken durende groepsprogramma voor fysiotherapie bij diabetes dat door het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede is opgezet, begeleidt u tot in de puntjes.

Ondersteuning van een multidisciplinair team

Een persoon met diabetes dient, wanneer hij of zij op een veilige en gezonde manier wil sporten, met meer dingen rekening te houden dan een persoon zonder deze diagnose. Zo dient u uw insuline af te stemmen op het bewegen, maar ook voldoende energie tijdens het sporten te hebben. Dit betekent dat u tijdens een training koolhydraatrijke producten consumeert. Hypoglykemie wilt u namelijk voorkomen. Zaken als deze kunt u met uw diabetesverpleegkundige, maar ook met een gespecialiseerde fysiotherapeut bespreken. Fysiotherapie bij diabetes wordt door gecertificeerde professionals verzorgd. Zij werken tijdens dit programma samen met huisartsen, verpleegkundigen en diëtisten. De voordelen van een multidisciplinair team bewijzen zich zo dubbel en dwars. 

Een praktijk waar u voor de meest uiteenlopende klachten terechtkunt

Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede is dé plek waar u terecht kunt voor tal van behandelingen, waaronder dry needling in Veenendaal. Dry needling in Veenendaal wordt toegepast op personen met pijnlijke triggerpoints, oftewel verkrampte spierknopen. Ook kunt u hier terecht voor specialismen als bekkenbodemfysiotherapie, neurorevalidatie, manuele therapie en hooikoortsfysiotherapie. In tegenstelling tot fysiotherapie bij diabetes worden de meeste behandelingen, waaronder dry needling in Veenendaal, individueel gegeven. Ook wanneer u een druk programma heeft, kunt u bij deze praktijk terecht. Deze is namelijk ook in de avonduren en in het weekend geopend.