Zakelijk Brabant
Image default
Gezondheid

Enkele tips voor het kopen van een scootmobiel

Enkele tips voor het kopen van een scootmobiel

Bij de Scootmobiel Specialist vinden wij een goede voorlichting erg belangrijk. Echter zijn technische details ook maar details en gaat het vooral om de ervaring die je hebt als je een scootmobiel probeert. De meeste mensen die bij ons in de showroom langskomen maken daarom ook een proefrit. Je voelt dan meteen hoe het zit, maar ook hoe je ermee kunt rijden. Echter zijn er natuurlijk wel een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Zo is de actieradius en de prijs voor de meeste mensen het belangrijkste. 

De ene wil namelijk om de hoek een boodschapje doen en de ander wil er een hele middag mee door de stad rijden. Voor een goede accu moet je vaak wel een beetje extra willen investeren, maar dat gemak haal je er ook wel weer uit. Als je een sterke accu wil dan moet je vooral op het wattage letten. Ook is dit een aandachtspunt voor mensen die een snelheid van 25 km willen halen. Een hogere wattage geeft namelijk ook informatie over de snelheid. Als je de scootmobiel overal mee naar toe wil nemen en ook nog auto kunt rijden dan is de opvouwbare een aanrader. Deze pak je zo in dat hij meestal wel in de kofferbak past. Hierdoor kan je dan eindelijk eens een dagje naar een stad of land waar je al zolang over loopt te dromen.

Voor wie is de scootmobiel?

De scootmobiel is voor iedereen die hem nodig heeft. Vaak gaat het hierbij om ouderen mensen of mensen met een aandoening zoals een spierziekte. Ook is hij ideaal als je bijvoorbeeld snel last hebt van benen die moe worden. Veel mensen schamen zich dat ze zichzelf niet kunnen verplaatsen. Andere kunnen hierdoor juist depressief worden en dan is zo’n hulpmiddel het beste alternatief. Er zijn ook 5 wiel modellen waarmee je extra stabiliteit en veiligheid hebt. Deze modellen zijn speciaal voor de mensen die regelmatig een stoepje af moeten. Deze kunnen volgens Brits onderzoek niet kantelen. Daardoor zijn ze ook geschikt voor de mensen die daar veel schrik van hebben. Deze hebben vaak een grotere stuurwiel en achter zijn de wielen juist kleiner zodat je stabiel kunt rijden.

Is er maatwerk mogelijk of aanpassingen aan een huidig model?

Het is mogelijk om een scootmobiel aan te passen aan bijvoorbeeld een handicap. Zo zijn er modellen waarbij de stoel vervangen kan worden door een draaistoel. Daarnaast zijn er ook voldoende accessoires die je kunt gebruiken voor het gemak. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een houder voor een wandelstok. Sommige mensen zijn toch nog mobiel genoeg om de stoel uit te stappen en bijvoorbeeld naar binnen te lopen. Hierdoor hoeft je huis weer niet aangepast te worden en dat scheelt natuurlijk weer in de kosten. Ook zijn er mensen die even op willen staan van de stoel om naar de wc te kunnen. Vaak past de scootmobiel niet mee in de toiletten van de horeca en dan is een stok wel handig om op te kunnen leunen.