Zakelijk Brabant
Image default
Gezondheid

Van piekeren naar rust

Piekeren kan een enorme impact hebben op ons dagelijks leven. Vooral wanneer we ons zorgen maken over ons werk en ons niet in staat voelen om los te laten na een drukke werkdag. Dit kan leiden tot slaapproblemen, angst en depressie, wat uiteindelijk kan leiden tot een burn-out. Het is daarom belangrijk om manieren te vinden om deze gedachten te verminderen en de rust te vinden die we nodig hebben om te ontspannen. In dit artikel zullen we het hebben over therapie bij loslaten van werk en het stoppen van piekeren.

Redenen voor het piekeren 

  • Een van de meest voorkomende redenen waarom we ons zorgen maken over werk is omdat we ons overweldigd voelen door de hoeveelheid werk die we moeten doen. Dit kan leiden tot een gevoel van machteloosheid en het gevoel dat we nooit in staat zullen zijn om alles gedaan te krijgen. Een therapeut kan ons helpen door te leren hoe we onze taken effectiever kunnen organiseren en hoe we realistische doelen kunnen stellen. Op deze manier kunnen we ons werk beter beheren en ons minder gestrest voelen.

  • Een andere reden waarom we ons zorgen maken over werk is omdat we bang zijn om te falen. Dit kan leiden tot een obsessieve focus op onze prestaties en een overmatig verantwoordelijkheidsgevoel. Therapie kan ons helpen om te begrijpen waar deze angst vandaan komt en hoe we deze kunnen overwinnen. Door te leren omgaan met onze angst, kunnen we ons concentreren op onze taken zonder ons zorgen te maken over de uitkomst.

Therapie kan ons leren om beter om te gaan met stress. Wanneer we gestrest zijn, hebben we de neiging om in onze eigen gedachten vast te zitten en ons niet bewust te zijn van onze omgeving. Door ons bewust te worden van onze stressreacties en te leren hoe we deze kunnen beheersen, kunnen we ons beter concentreren en ons minder zorgen maken over ons werk. Daarnaast kan een coach helpen om onze gedachten te onderzoeken en ons te leren hoe we deze kunnen veranderen. Door te begrijpen waar onze negatieve gedachten vandaan komen, kunnen we deze effectiever aanpakken en ons minder gestrest voelen. Een coach kan ons ook leren hoe we onze emoties kunnen reguleren en ons helpen om positiever te denken over onszelf en ons werk. Ook om onze vaardigheden op het gebied van communicatie en assertiviteit te verbeteren. Door te leren hoe we onze grenzen kunnen stellen en effectief kunnen communiceren met onze collega’s, kunnen we ons werk beter beheren en ons minder gestrest voelen.

Stoppen met piekeren met hulp van een coach is dus zeker mogelijk. Het vergt weliswaar tijd, energie en moeite, maar het is het zeker waard. Als jij je ook gestrest voelt over je werk en je merkt dat je piekert, neem dan gerust contact op met een therapeut of coach. Samen kunnen jullie werken aan het verminderen van stress en het vinden van de rust die je nodig hebt om te ontspannen en je te concentreren op wat echt belangrijk is in jouw leven.

 

https://www.zakelijkbrabant.nl/Van-piekeren-naar-rust/