Zakelijk Brabant
Image default
Energie

De interieurtrends van 2023

Ben jij een interieur fanaat die graag meedoet aan de nieuwste woontrends? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Er zijn gloednieuwe trends maar ook oude trends die zijn blijven hangen. Of je nou een nieuwe inrichting wil of een nieuwe start maakt, in dit artikel vind je de laatste trends.

Beige, beige en nog eens beige

De kleur beige zien we steeds meer overal in huis terug, op de muren in de meubels of de gordijnen, beige is helemaal in. De kleur wordt vaak gecombineerd met zowel strakke als organische vormen welke ervoor zorgen dat jouw interieur een oase van rust wordt. Beige is de basis en voert de boventoon maar wordt vaak gecombineerd met kleuren als grijs, bruin of groen bruin. De meeste meubels worden gekozen in zachte stoffen.

Meubels om te koesteren

Waar duurzaamheid al langere tijd een trend is wordt dit onderwerp steeds belangrijker. Er is steeds meer noodzaak goed voor onze woonplek te zorgen en kritisch te kijken naar productie en consumptie. In huis kun je dit goed toepassen door daadwerkelijk duurzaam geproduceerde meubels te kopen of meubels te combineren met vintage items. Daarnaast kan je voor sommige producten of meubels in huis ook kijken naar hoe makkelijk iets te repareren is om de levensduur te verlengen. Wil je meer weten over producten die goed te repareren zijn, neem dan hier eens een kijkje.

Trends in de keuken

Natuurlijk kan bij onze woontrends de keuken niet ontbreken. De keuken is een groot en belangrijk deel uit de woning en moet daarom ook zeker mee met de nieuwste trends. In de keuken zijn onder andere materialen als marmer erg in, maar ook chrome en rvs komt in 2023 helemaal terug. Niet alleen in de kranen en grepen maar ook in de bladen en frontjes. Over kranen gesproken, direct kokend water uit de kraan is tegenwoordig ook ondenkbaar en een trend die zich nog lang doorzet.