Zakelijk Brabant
Image default
Beauty en verzorging

Door het gebruik van rijstwater gaat je haar stralen, vooral als je krullen hebt

Wil jij de mooiste mogelijke bos krullen op je hoofd met behulp van rijstwater? Neem dan eens een kijkje op de website van Rice Up! Rijstwater. Daar worden allerlei professionele begrippen eenvoudig uitgelegd. Je leert meer over de porositeit, de pH-balans de elasticiteit en de haarstructuur. Rijstwater helpt om de porositeit van je haar te vergroten, waardoor je natuurlijke krullen hun optimale veerkracht en glans bereiken.

Proteïnetekort, hitte en droogte kunnen je haar beschadigen

Veel vrouwen merken dat hun haar niet hetzelfde is na een zwangerschap. Dat komt doordat je lichaam in die tijd alle proteïnes en B-vitamines gebruikt voor de ontwikkeling van je baby. Hetzelfde kan ook gebeuren als je door ziekte, slechte voeding of stress niet genoeg voedingsstoffen in je systeem hebt. Dof en futloos haar is een gevolg van deze situaties net als het verdwijnen van je krullen. Rijstwater brengt je krullen terug doordat het proteïnes, vitamines en mineralen bevat die direct de gezondheid van je haar verbeteren.

Elk soort haar is anders

De dikte van je haar is genetisch vastgesteld. Veel mensen hebben echter minder dik en vitaal haar dan volgens hun DNA mogelijk zou moeten zijn. Dat komt doordat vaak niet voldoende ingrediënten voorhanden zijn om het haar optimaal te laten groeien. In de haarwortel worden voedingsstoffen uit je bloed opgenomen en omgezet in dik of dun, steil of krullend haar. Door rijstwater te gebruiken, zorg je ervoor dat er altijd genoeg proteïnes, B-vitamines en mineralen beschikbaar zijn in de haarzakjes.

Iedereen heeft haaruitval

Hoofdharen leven normaal gesproken tussen de twee en zeven jaar. Het grootste gedeelte van hun leven groeien ze gestaag en nadat de groeifase voltooid is, worden ze door de nieuwe haren uit hun wortel gedrukt. Daardoor verliest iedereen zo’n honderd haren per dag. Of je nou dun steil haar hebt of dikke krullen: rijstwater helpt voorkomen dat je haar vroegtijdig breekt of uitvalt.