Zakelijk Brabant
Image default
Beauty en verzorging

Goede gewoontes voor een gezonde huid

Tegenwoordig bepalen filters op sociale media helaas voor een groot deel het schoonheidsideaal. Hoewel deze filters totaal geen realistisch beeld geven, zijn er wel een hoop dingen die je kunt doen om je huid zo gezond en mooi mogelijk te houden. We delen in dit artikel een aantal tips. Heb je last van vervelende en blijvende huidklachten? Dan is het misschien een idee om een afspraak te maken voor huidtherapie Amersfoort.

Vermijd stress

Stress tast de barrièrefunctie van je huid aan, waardoor je gevoeliger wordt voor verschillende huidaandoeningen, zoals acne. Hoewel stress vermijden vrijwel onmogelijk is in de huidige maatschappij, kun je jezelf met ontspanningsoefeningen wel een handje helpen.

Goede voedingsstoffen

Om je huid gezond te houden, heb je de juiste voedingsstoffen nodig. Voor je huid is het met name belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt uit zuivel, vlees, vleesvervangers, noten of peulvruchten. Daarnaast zijn gezonde, plantaardige vetten erg belangrijk. Ook voldoende vitamine C is belangrijk voor de gezondheid van je huid. Eet dus voldoende kleurrijke groenten en fruit.

Gezonde darmen

Je darmen blijken met ieder wetenschappelijk onderzoek nog belangrijker dan we voorheen dachten. Niet alleen staat de gezondheid van je darmen in verband met je mentale gesteldheid, maar ook met de gezondheid van je huid. Gezonde darmen houdt je met voldoende vezels uit groenten, fruit, peulvruchten en volkoren producten. Daarnaast kunnen gefermenteerde producten zoals yoghurt, groente op zuur of tempé van gunstige invloed zijn op je darmflora.

Water

Water is een ontzettend belangrijke bouwstof voor je huid. Om je huid voldoende gehydrateerd te houden is het belangrijk dat je elke dag minimaal 1,5 liter water drinkt. Voor mensen die moeite hebben met water drinken bestaan er tegenwoordig speciale bidons met tijdsaanduidingen die aangeven hoeveel je op welk moment van de dag gedronken moet hebben.

Slaap

Tot slot is te weinig slaap echt funest voor je huid, dus probeer echt aan die acht uurtjes per nacht te komen. In de nacht krijgt je huid de kans om afvalstoffen af te voeren. Wanneer je te weinig slaapt kan dit proces niet voldoende plaatsvinden. Het resultaat zijn wallen en op termijn ook een versnelde veroudering van de huid.