Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Waalwijk, de stad van klooster Nazareth

Waalwijk is een middelgrote stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is ook de stad van klooster Nazareth. Een historisch klooster dat in Waalwijk wel bekend is. Niet voor niets. Het klooster Nazareth is zeer uniek en heeft een rijke geschiedenis.

Waalwijk is trouwens niet alleen interessant, vanwege dit bijzonder klooster. Waalwijk is ook een leuke plaats om te wonen, te studeren en te werken. Je kun er dus ook prima beginnen met rijlessen nemen. Hier is genoeg te doen en er is genoeg verkeersdrukte om goed te leren rijden.

Klooster Nazareth en de Sint-Jan de Doperkerk

Alleen de naam al, spreekt natuurlijk tot de verbeelding. We weten allemaal dat de plaats Nazareth in de bijbel een grote rol speelde en dat Jezus erin is opgegroeid. Dit klooster is opgericht door onder andere de augustinessen van het Sint-Maria Magdalenda klooster op het Spui in Amsterdam. Het klooster is van 1471 en genoot onder andere een tijd de bescherming van het huis van Nassau. Rond 1732 is het opgeven. Toch is het niet compleet verdwenen. Aan de Grotestraat is er nog de ‘kleine poort’. Dit was ooit een onderdeel van het klooster. Waar het klooster ooit stond? Daar staat nu de Sint-Jan de Doperkerk.

2021: rijschool Waalwijk

Natuurlijk is ondertussen het leven doorgegaan in Waalwijk. Er zijn winkels, restaurants en genoeg ander vertier. Zo heb je bijvoorbeeld Landgoed Driessen en het Raadhuisplein. Er is veel te zien in dit historische stadje.

De stad leeft en er willen dan ook zeker graag mensen wonen en werken. Wat ook handig is aan een rijschool Waalwijk, dat je zo leert rijden in een middelgrote stad. Je zult namelijk zien dat de dynamiek toch net weer anders is dan bij een grote stad of juist een klein dorpje. Al eens een les gehad van rijschool Waalwijk?

https://rijschoolintilburg.nl/rijschool-waalwijk/