Voedselveiligheid

Zakelijkbrabant

Veilig voedsel consumeren is natuurlijk super belangrijk

Het betekent gewoon het veilig kunnen eten zonder ziek te worden en nare dingen te vinden in je voedsel. Hiervoor is er een voedselveiligheid wetgeving. Door deze wetgeving kunnen we veilig voedsel consumeren. Deze wetten zijn er, omdat er veel met voedsel gewerkt wordt, het is een heel traject van het maken van voedsel tot het serveren er van. Daarom zijn er zoveel regels opgesteld in de voedselveiligheid wet. Hier staat bijvoorbeeld in dat eten niet besmet mag zijn met ziekmakende bacteriën en geen schadelijke stoffen mag bevatten, want dat is onveilig voedsel. Deze wet zorgt er dus voor dat we niet ziek worden van het eten dat we kopen in supermarkten en consumeren in restaurants. Kennis over deze wetten is voor iedereen belangrijk, vooral voor bedrijven die werken met voedsel op wat voor manier dan ook.

Voldoen aan de voedselveiligheid wet

Om al bedrijf werkend met voedsel te voldoen aan de voedselveiligheid wet is enorm belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat iedereen veilig voedsel kan consumeren zonder ziek te worden of wat dan ook. De wetgeving die wij in Nederland volgen voor de veiligheid van voedsel is voornamelijk de Europese regelgeving hierover. Voor Nederland staat alles over voedsel en veiligheid verder uitgewerkt in de Warenwet. De regels die hieraan verbonden zijn zijn terug te vinden in onder andere de Algemene Levensmiddelen Verordening. Hierin staat alles over het werken met voedsel, zoals voorschriften. Het gaat bijvoorbeeld over het verpakken en vervoeren van voedsel. Dit alles zorgt er voor dat het voedsel veilig te consumeren is in Nederland en voedselfraude voorkomen wordt. Het is dus belangrijk om als bedrijf te voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent voedselveiligheid. Dit kun je allemaal zien en lezen in de wet. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat iedereen rustig en veilig voedsel kan consumeren thuis en in de horeca.

Voor meer info : https://rdmg.nl/voedselveiligheid/