Zakelijk Brabant
Image default
Rechten

Echtscheiding en eigen onderneming

Tijdens een echtscheidingsprocedure zijn er tal van zaken die geregeld dienen te worden. Een complicerende factor, zoals een eigen onderneming, kan de scheiding een stuk moeilijker maken. Ondernemers doen er dan ook goed aan om, voordat het huwelijk gesloten wordt, al een aantal zaken vast te leggen in de huwelijkse voorwaarden. Zo heeft na de echtscheiding de ex-partner geen of weinig recht op een aandeel in het bedrijf of zijn verdelingsvraagstukken al besproken. Als ondernemer en getrouwd met huwelijkse voorwaarden heb je wel een aantal verplichtingen. Vraag hierover advies bij een scheidingsadvocaat. Doe je dit niet, dan kan dit na de echtscheiding tot moeilijke situaties leiden en een hoop juridisch getouwtrek. Dit geldt in principe ook als één van de partners schulden heeft of vermogende ouders door middel van een “koude uitsluiting” in de huwelijkse voorwaarden kan je sommige zaken al vastleggen. Een echtscheidingsadvocaat kan je hier alles over vertellen. Schroom dan ook niet om tijdig een scheidingsadvocaat te benaderen voor juridisch advies. Zo kom je na het huwelijk niet voor verrassingen te staan en is alles tot in de puntjes geregeld. 

Huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen?

De vorm en de afspraken die gemaakt worden over de vorm van het huwelijk is dus iets om goed over na te denken. Besluiten jullie te gaan trouwen in gemeenschap van goederen? Dan is het in principe zo dat beide partners alle spullen en financiën eerlijk delen na het huwelijk. Dit geldt dus ook voor de waarde van de onderneming. Hierbij maakt het niet uit of het een eenmanszaak betreft of bijvoorbeeld een BV. Staan de verhoudingen tijdens de echtscheidingsprocedure op scherp? Dan zal ook de afwikkeling/verdeling van de onderneming leiden tot vervelende en langlopende juridische onderhandelingen. Het inschakelen van deskundige echtscheidingsadvocaten is dan een verstandige keuze. Ook als jullie getrouwd zijn met huwelijkse voorwaarden betekent dat niet automatisch dat de ex-partner nergens recht op heeft. Hoe je het ook went of keert als je een onderneming hebt en gaat trouwen of gaat scheiden is juridisch advies onmisbaar. Wacht dan ook niet te lang met het inschakelen van een ervaren echtscheidingsadvocaat. 

Scheidingsadvocaten Eindhoven

Ben je op zoek naar een scheidingsadvocaat Eindhoven? Via Echtscheidingsrechtadvocaten.nl kom je in contact met gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten in Eindhoven en omgeving. De echtscheidingsprocedure is vaak een vervelende situatie. Het is dan ook zaak om er samen op goede voet uit te komen en heldere afspraken te maken. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Een echtscheidingsadvocaat Eindhoven kan bemiddelen, helpen bij een ouderschapsplan en ondersteunen bij moeilijke vraagstukken. Zijn jullie er helemaal uit? Dan zal de advocaat het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. Let wel het indienen van een echtscheidingsverzoek dient altijd door een advocaat gedaan te worden.