Zakelijk Brabant
Image default
Internet

Een website laten maken: vier belangrijke voordelen

Als jij een website nodig hebt, dan heb je een keuze: je kunt zelf aan de slag of je kunt een website laten maken door een professional. Zelf een website maken is niet moeilijk en er zijn programma’s zoals WordPress die het je bijzonder gemakkelijk maken. Daarbij is dat nog gratis ook, of betaal je slechts een klein maandelijks bedrag voor je plekje op de server en technische ondersteuning. Door de klus zelf op te pakken, bespaar je dus geld en dat is een belangrijke motivator. Toch heeft het inhuren van een specialist om je website te laten maken een aantal belangrijke voordelen die op de lange termijn meer voordeel opleveren.

 

1.     Een website laten maken bespaart tijd

Ook al is het helemaal niet moeilijk om zelf een website te maken, ben je daar een beginner in, dan kost het wel een heleboel tijd. Je moet het programma leren te gebruiken, je moet teksten schrijven, mooie afbeeldingen zoeken, de structuur van je website bepalen en de inhoud vormgeven en dat neemt tijd in beslag. Een webdesigner kan een simpele website al in een week af hebben. Zij werken met tekstschrijvers, ze hebben een voorraad goede foto’s die ze kunnen gebruiken en ze hebben ervaring. Dat scheelt jou heel veel tijd en moeite.

 

2.     Een webdesigner maakt er iets unieks van

Door bijvoorbeeld voor WordPress te kiezen, krijg je toegang tot een aantal thema’s. Deze thema’s zijn vooraf voor je samengesteld en verzorgen het uiterlijk van je website. Iedereen heeft toegang tot deze thema’s, wat betekent dat het mogelijk is dat iemand anders dezelfde kiest. Besluit je een website te laten maken, dan kijkt een webdesigner naar je logo, naar de kleuren daarin en naar het lettertype dat is gebruikt. Hij of zij beoordeelt de websites van je concurrenten en ontwerpt een volledig nieuwe lay-out voor je. Deze is uniek, beter dan de andere websites in je vakgebied en springt er uit. Tenzij je een webdesigner bent, is het moeilijk om dat zelf te realiseren.

 

3.     Een webdesigner heeft (SEO) ervaring

De ervaring waarvan je profiteert als je een website gaat laten maken is onbetaalbaar. Een webdesigner weet als geen ander hoe ze een mooie en indrukwekkende website moeten maken, maar ze weten ook veel over hoe ze daarmee inspelen op gebruikersgedrag. Wat is de beste plaats voor een Call-To-Action knop, bijvoorbeeld? Wat is een goed gestructureerde tekst? Waar kunnen de foto’s het beste worden geplaatst? Dit alles heeft niet alleen een positieve invloed op het gedrag van de bezoeker, maar ook op zoekmachine optimalisatie en je positie in de resultaten.

 

4.     Een website laten maken bespaart geld

Op de lange termijn bespaar je geld als je besluit een website te laten maken via Nowweb. Je verliest zelf geen tijd, je website is direct succesvoller en overtuigender, hij komt snel hoog in de zoekmachine resultaten en gaat de concurrentiestrijd frontaal aan. Deze snelle en langdurig goede resultaten nadat je een website hebt laten maken zijn de initiële investering meer dan waard.