Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Waarom een fiscaal advocaat?

Doe je iets niet volgens bepaalde regels of volg je bepaalde regels niet op, zeker in het bedrijfsleven, kan het zijn dat je het advies van een fiscaal advocaat goed kunt gebruiken. In sommige situaties kan een fiscaal advocaat erg van pas komen. Een conflict kan soms namelijk erg gecompliceerd worden. Het is dan goed om te weten met welke van de vele regels die er zijn, je rekening moet houden in bepaalde situaties.

Soms kun je gelukkig belastingkwesties ook zelf heel goed afhandelen zonder enige tussenkomst van een fiscaal advocaat. Toch zijn er meer dan voldoende situaties waarbij het inhuren van een fiscaal advocaat zeer de moeite waard kan zijn. Vooral omdat tal van zaken bij de belastingdienst steeds weer opnieuw veranderen en je zelf niet altijd up-to-date bent met de nieuwste regels. Een professional zal door studie altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste en veranderde regels en wetten.

Professionele fiscaal advocaten kennen de juiste manier om met de belastingdienst in gesprek te gaan. Hiermee zorg je ervoor dat je alles qua belastingen die je moet betalen of het vereffenen van belastingschulden goed op orde hebt. In bepaalde conflictsituaties is het goed om als particulier of als bedrijf een fiscaal advocaat in te schakelen. Conflict betekent letterlijk: botsing, strijd, verschil van mening. Een fiscaal advocaat is een vertrouwenspersoon die door de wet beschermd wordt en zich gespecialiseerd heeft in fiscaal recht.

Fiscaal recht

Onder fiscaal recht wordt verstaan alle regels en maatregelen die te maken hebben met het heffen en invorderen van belastingen. Een advocaat fiscaal recht kan zowel door particulieren als bedrijven om hulp worden gevraagd wanneer ze problemen hebben met de belastingdienst.

In Nederland zijn er diverse instanties die belastingen heffen en innen: Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen. Geschillen kunnen ontstaan door niet betaalde belastingen of fraude. Een advocaat fiscaal recht heeft dus te maken met cliënten die verdacht worden van fiscale fraude of financiële fraude. Of heeft te maken met cliënten die hun belastingen niet voldaan hebben. Daarnaast kan een advocaat fiscaal recht te maken hebben met mensen die alleen advies nodig hebben. Hij of zij kan er enkel door het geven van advies voor zorgen dat eventuele (grotere) problemen voorkomen worden.