Zakelijk Brabant
Image default
Internet

Obligaties kopen

Obligaties kopen: wat is handig om te weten? 

Wist u dat veel mensen er tegenwoordig voor kiezen om obligaties te kopen? Bent u benieuwd waarom ze dit doen? Omdat de spaarrentes laag zijn gaan mensen op zoek naar een alternatief. Zij zetten tegenwoordig vaak in op obligaties omdat ze dit als een interessante optie zien. Voordat u besluit obligaties te kopen is het handig als u op de hoogte bent van de ins en outs. Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door de overheid of een onderneming wordt aangegaan. Bij aankoop van een obligatie leent u als het ware geld uit aan een bedrijf of overheid. Vaak ontvangen obligatiehouders ‘couponrente’ in de vorm van een vergoeding. Er bestaan redelijk veel verschillende soorten obligaties. Wilt u nu obligaties kopen of er eerst meer informatie over lezen? 

Soorten obligaties 

Er zijn onder andere staatsobligaties, bedrijfsobligaties, eeuwigdurende obligaties en achtergestelde obligaties. Daarnaast bestaan er vele andere soorten obligaties. Zoals de naam al doet vermoeden wordt een staatsobligatie uitgegeven door de staat. Bedrijfsobligaties worden verstrekt door bedrijven. Hier wordt vaak voor gekozen als het bedrijf niet beursgenoteerd is, maar wel geld nodig heeft. Bij eeuwigdurende obligaties is de looptijd onbekend. U zult sowieso ieder jaar rente ontvangen. Bij achtergestelde obligaties staat u onderaan de lijst. De rente ligt vaak wat hoger en de kans dat u uw geld terugziet is kleiner. Als u voor nulcouponobligaties kiest zal er geen jaarlijkse rente worden uitgekeerd. Het is in de meeste situaties wel duidelijk wat er aan het einde van de looptijd wordt uitbetaald.

IFH-Holding

Bij IFH-Holding kunt u obligaties kopen. Het bedrijf geeft aan dat er bij hen een groot rendement behaald kan worden. Via deze organisatie is het mogelijk om zogeheten 48 maanden obligaties of annuïteiten obligaties aan te schaffen. Deze onderneming is een Besloten Vennootschap welke in 1981 is opgericht. Vanaf het jaar 1994 ligt de focus van deze onderneming op zaken in binnen- en buitenland. IFH-Holding stelt een ervaren organisatie in de wereld van marketing en communicatie te zijn. Er zijn naar eigen zeggen 30 enthousiaste specialisten werkzaam bij het bedrijf. Zij bedienen ongeveer 7500 klanten. Er wordt aangegeven dat de website met zorg is samengesteld. Ook wordt er aangegeven dat AFM voor de producten geen prospectusplicht stelt. AFM staat voor Autoriteit Financiële Markten. Deze instelling houdt toezicht op de financiële markten zoals sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Zorg dat u voldoende op de hoogte bent van obligaties voordat u ze gaat aanschaffen.

 

https://ifh-holding.nl/