Zakelijk Brabant
Image default
Electronica en Computers

Hoe up-to-date is jouw Microsoft 365 beveiliging?

Maakt jouw bedrijf gebruik van alle voordelen die Microsoft 365 te bieden heeft? Misschien maak je hier ondertussen alweer een langere tijd gebruik van. Dan is dit het juiste moment om je af te vragen hoe up-to-date jouw Microsoft 365 beveiliging is. 

Microsoft 365 is een alles-in-één digitale werkplek. Ideaal in een maatschappij waarbij we steeds meer thuiswerken of kiezen voor een flexibele werkplek. Ongeacht waar je werkt, met Microsoft 365 kun je op iedere locatie bij de benodigde applicaties, bestanden en documenten. Ben je wel bewust van de gevaren die het online werken met zich meebrengt. Denk aan hackers die bij een verouderde Microsoft 365 beveiliging zo de systemen en daarmee bestanden en documenten kunnen binnendringen. Daarom nemen we je in dit artikel mee in het belang van een goede Microsoft 365 beveiliging en hoe je deze veilig kunt houden. 

Het belang van een up-to-date Microsoft 365 beveiliging

Gelukkig is het niet nodig om wekelijks een reminder in te schakelen om jouw Microsoft 365 beveiliging up-to-date te houden. De nieuwste functies en automatische updates verbeteren de software. Op deze manier heb je minder last van onderbrekingen. Bijkomend voordeel is dat je ook minder vaak je computer of laptop opnieuw op moet starten. Laten we eerlijk zijn, updates komen altijd op momenten dat het niet uit komt. 

Toch is het belangrijk om deze updates niet te vaak en te lang uit te stellen. Wanneer de Microsoft 365 beveiliging niet voorzien is van de laatste update dan kan het makkelijker zijn voor mensen met verkeerde bedoelingen om de software binnen dringen. Bedenk dat software nooit af is. Bij het bedenken van nieuwe features of applicaties komen vaak op een later moment de foutjes in de code naar boven. Deze foutjes zorgen ervoor dat het systeem en daarmee jouw bedrijf kwetsbaar is voor aanvallen van binnenuit en buitenaf. 

Microsoft 365 beveiligingseisen 

Wil je aan de slag met het optimaliseren van jouw Microsoft 365 beveiliging? Weet dat jouw computer moet voldoen aan de beveiligingseisen die zijn ingesteld door de e-mailbeheerder. Ga bij de beheerder na welke beleid van toepassing is op jouw postvak. 

Er zijn een paar zaken waarbij je zelf actie moet ondernemen:

  • Check of jouw gebruikersaccount beschikt over de juiste beheerdersrechten. Is dit niet het geval? Laat deze goed instellen.

  • Zorg dat de administrator accounts zijn voorzien van sterke wachtwoorden. En misschien belangrijker dat je deze veilig (in een online kluis) opslaat zodat je deze niet vergeet en deze niet in verkeerde handen kunnen vallen.

  • Stel het zo in dat alle medewerkers/gebruikers de mogelijkheid hebben om hun wachtwoord te wijzigen. Benoem hierbij ook het belang om een sterk eigen wachtwoord in te stellen.

  • Zorg dat de gastaccounts zijn uitgeschakeld. 

  • Maak gebruik van versleutelingssoftware om bepaalde onderdelen af te schermen voor collega’s die hier niet bij mogen komen.

Een veilige digitale omgeving met Microsoft 365

Bewustwording van het belang van een up-to-date Microsoft 365 beveiliging is de eerste stap. Het klinkt allemaal misschien wat complex, zeker wanneer je hier niet helemaal in thuis bent. Weet dat de Microsoft 365 beveiliging diep verweven is in alle onderdelen. Met de juiste hulp en begeleiding wordt de Microsoft 365 beveiliging zo ingericht dat deze aansluit bij de wensen en eisen van jouw organisatie. Het is zelfs mogelijk om een externe partij een periodieke onderhoudsvenster in te laten plannen per maand, kwartaal of jaar. Zo ben je ervan verzekerd dat de digitale kwetsbaarheid van jouw bedrijf en medewerkers zo minimaal mogelijk is.

 

https://www.cumulusit.nl/diensten/microsoft-365-beveiliging/