Zakelijk Brabant
Bedrijven

Monteren van achteruitrijcamera

Bij het aanschaffen van een achteruitrijcamera is de montage meestal niet inbegrepen. De camera moet echter wel gemonteerd worden, dit kan je ook zelf doen. Het zelf monteren van een achteruitrijcamera hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Toch zijn er wel bepaalde eisen aan het monteren van een achteruitrijcamera. Daarom zal je in dit artikel van alles lezen over het monteren van achteruitrijcamera’s en waar je op moet letten!

Laten we beginnen met het scherm. Het beeldscherm van de camera moet niet in het midden zitten van je zicht. Daarom wordt er meestal een plek gekozen waar normaal de navigatie zou zitten. Is deze navigatie al wel aanwezig in het dashboard, dan wordt meestal de plek bij de binnenspiegel gekozen. Door compacte schermen kan de monitor gemakkelijk gemonteerd worden aan de binnenspiegel, waardoor deze geen belemmering veroorzaakt.

Bij het plaatsen van de camera zijn er een aantal essentiële factoren. Een van de belangrijkste factoren is de plek van de camera. De camera moet een juist zicht geven van het voertuig. Daarom is het van belang dat de camera in het midden van het voertuig moet worden geplaatst. Als de camera niet precies in het midden zit, kan er een vertekend beeld ontstaan waardoor de kans om een ongeluk groter wordt. Zorg er daarom altijd voor dat de camera precies geplaatst wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de camera goed zicht geeft. Als de camera in het midden van de auto is geplaatst, moet ook nog de juiste hoogte gevonden worden. Hoe hoger de camera, hoe beter het zicht is. Door de camera hoger te plaatsen, is er meer zicht te verkrijgen. Hierdoor kan je niet alleen meer diepte zien, maar ook verder kijken. Dit kan je helpen met inparkeren en met invoegen. Zorg ervoor dat alles netjes weggewerkt is. De kabels van de camera moeten niet zichtbaar zijn. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt er ook voor dat de kabels niet kunnen beschadigen. De kleinste beschadiging kan al grote gevolgen hebben de beste achteruitrijcamera.

Voor meer info : https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/