Zakelijk Brabant
Bedrijven

Koffie bestellen in Italië

Het is in het buitenland soms lastig om te weten wat je bestelt als je om een koffie vraagt op een terrasje of in een restaurant. In elk land zijn de gewoontes rondom koffie net weer iets anders en alle namen zijn gemakkelijk door elkaar te halen. Maar geen paniek! Wij helpen je op weg en vandaag richten we ons op de koffie in Italië.

 

Italianen drinken graag een cappuccino bij het ontbijt, verder drinken ze veel espresso. Omdat ze zo van espresso houden, is het vaak erg sterk in Italië, dus let daarop als je het bestelt. Je krijgt wel waar voor je geld, want een espresso kost in de meeste barretjes in Italië niet meer dan €1.

 

Laten we beginnen met espresso. Omdat ze hier zo van houden zijn er veel verschillende varianten te bestellen in de barretjes:

Caffè doppio: Dit is een dubbele espresso, dus het is even sterk, maar een groter kopje.

Caffè lungo: Deze espresso wordt gemaakt met iets meer water, veel mensen vinden dit vergelijkbaar met de koffie in Nederland.

Caffè corretto: Voor deze espresso moet je boven de 18 zijn, want hier wordt een scheutje sterke drank in verwerkt.

Caffè macchiato: Bij deze espresso krijg je er een wolkje melk bij, geen koffiemelk, want dat kennen ze niet in Italië.

Caffè amaro: Dit is een espresso zonder suiker.

Caffè americano: Dit bestellen Nederlanders vaak als ze een ‘gewone’ koffie willen. Je zult een espresso krijgen die sterk aangelengd is met water en de Italianen zullen dit zelf niet graag drinken.

 

Zoals gezegd drinken Italianen graag cappuccino voor of tijdens het ontbijt. Zelf zullen ze het na elf uur ’s ochtends niet meer bestellen, maar als jij dat wel wilt kan het meestal wel.

Heb je trek in een Caffelatte, bestel dan een Latte macchiato. Voor ons is het verschil misschien niet groot, maar Italianen zien Caffelatte als een soort mislukte, huisgemaakte cappuccino. Dus je kunt beter een Latte macchiato bestellen.

 

Ben je weer terug van vakantie en wil je de smaak van die heerlijke Italiaanse koffie weer eens proeven? Probeer dan eens koffiemachine cups als alternatief voor nespresso apparaat. Met koffiecups maak je in een handomdraai de lekkerste soorten koffie!

 

Voor meer info : https://www.koffiecupster.nl