Zakelijk Brabant
Bedrijven

Trampolinespringen maakt gezond

Kinderen bewegen steeds minder. Vroeger werd er veel buiten gespeeld en zo kwamen kinderen gemakkelijk aan hun beweging, maar tegenwoordig zijn vooral games en tv kijken populair onder kinderen. Dit zorgt ervoor dat kinderen veel op de bank hangen en ze de beweegnorm van ten minste 60 minuten per dag niet meer halen. Bewegen is uiteraard heel belangrijk, dus hier moet iets aan gebeuren!

 

Er zijn veel mogelijkheden voor kinderen om aan beweging te komen. Zo kunnen ze natuurlijk lekker buiten spelen op straat of ze kunnen op een sport gaan. Dit is niet alleen goed voor de beweging, maar ook voor de sociale vaardigheden. Soms wil je het wat dichter bij huis zoeken, bijvoorbeeld als uw kinderen nog klein zijn, of als de kinderen naast een sport ook thuis nog behoefte hebben om hun energie kwijt te kunnen. Denk daarom eens aan een trampoline voor in de tuin. Veel kinderen vinden dit geweldig en het is een leuke manier om te bewegen.

 

Trampolines komen in allerlei soorten en maten, dus voor elke tuin is een oplossing te bedenken. Vraagt u zich af, wat is de beste trampoline voor mij? Hier zijn enkele mogelijkheden: er zijn ingraaf trampolines, trampolines met een veiligheidsnet en rechthoekige trampolines. Ook zijn er veel verschillende maten, namelijk 180 cm, 250 cm, 300 cm, 330 cm, 370 cm en 430 cm. Houd er wel rekening mee dat bij deze afmetingen de randkussens worden meegerekend, dus het springoppervlak is kleiner. Het voordeel van een grote trampoline is dat er meerdere kinderen tegelijk op kunnen en het is vaak veiliger. Maar een kleine trampoline heeft ook voordelen, namelijk dat het minder ruimte in beslag neemt en goedkoper is. Bij een kleine trampoline is het aan te raden om een veiligheidsnet erbij te kopen, zodat het springen veiliger wordt.

 

Hopelijk heeft dit artikel u een idee gegeven hoe u uw kinderen meer kunt laten bewegen op een leuke manier.

 

Voor meer info : https://www.trampolines.nl