Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Implantaten nemen? Lees hier verder!

Overweegt u om een implantaat tand te nemen. Uw eigen tanden en kiezen hebben wortels, die in uw kaakbot vastzitten. Implantaten zijn kunstwortels en worden in de kaak geplaatst ter vervanging van natuurlijke wortels. De implantaten zelf zijn hierdoor dus niet zichtbaar en functioneren op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Implantaten voelt u niet. U voelt niet het verschil tussen een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon. Met implantaten behoudt uw gebit de kracht en sterkte die het altijd gehad heeft. Als u tanden of kiezen mist, of als uw wortel beschadigd is, zal uw kaakbot op die plaatsen gaan slinken. Het kaakbot heeft namelijk kauwkrachten nodig om in stand te blijven.

Geen kauwkrachten, heeft als gevolg dat het kaakbot op die plek in de loop van de jaren minder wordt. Dit wordt botrecessie genoemd. Minder hoog kaakbot heeft weer tot gevolg dat de vorm van uw kaaklijn en kan dus uw uiterlijk veranderen. Uw gezicht gaat er ouder uitzien. Een implantaat neemt de natuurlijke functie van de wortel over en wordt een eigen onderdeel van de kaak. Dit gaat het slinken van het kaakbot tegen en uw kaaklijn blijft behouden. Om weer tot een natuurlijke situatie te komen, wordt op het implantaat een kroon, brug of kunstgebit (bij meerdere implantaten) geplaatst die de ontbrekende tand of kies vervangt.

Wat meestal voorafgaand gaat aan een implantaat is een beugel. Een beugel voor volwassenen is steeds gebruikelijker tegenwoordig. Het kan voorkomen dat u in uw jeugd de mogelijkheid niet had, of niet nodig had om een beugel te nemen. In uw latere leven kan dat veranderen. Het is dan ook altijd mogelijk om een beugel te nemen. Zeker als de uitkomsten er van er voor zullen zorgen dat u makkelijker kan eten en/of praten. Ook voor uw zelfverzekerdheid kan het voordelen hebben, aangezien u een nog mooiere lach kan krijgen.

Voor meer info : https://orfeokliniek.nl/