Zakelijk Brabant
Image default
Verbouwen

Het nut van een kwalitatief goede bouwmeterkast

Een bouwmeterkast regelt voldoende en veilige stroom

Als aannemer of uitvoerder in de bouw wilt u natuurlijk in alle situaties veilig kunnen werken. Of het nu om een sloopklus, een verbouwing of nieuwbouw gaat: veiligheid staat voorop. Zeker als het op elektriciteit aankomt. Daarom is het op de bouwplaats of op locatie bij mensen thuis belangrijk dat u over voldoende en veilige stroom kunt beschikken. Het is hier dat bouwmeterkasten om de hoek komen kijken. 

Wat zijn bouwmeterkasten nu eigenlijk voor installaties? En welk nut hebben ze op de bouwplaats?

Het nut van een goede bouwstroomkast

Een andere benaming voor een bouwmeterkast is ook wel bouwstroomkast. Dit zijn stroomvoorzienende kasten waarop u, afhankelijk van de sterkte, flink wat machines en apparaten kunt aansluiten. Een bouwmeterkast is onderverdeeld in groepen, zodat er sprake is van een veilige en constante stroomaanvoer. Zo heeft u tijdens bouwprojecten altijd het voordeel dat uw apparatuur goed werkt en er geen ongelukken of kortsluiting kunnen ontstaan. 

Een moderne bouwstroomkast is voorzien van zekeringen, die kortsluiting voorkomen. Dat voorkomt niet alleen brand, maar ook het defect raken van dure apparaten en machines die u voor uw bouwbedrijf gebruikt. Verder helpt een bouwstroomkast om een duidelijk overzicht te houden over alle elktrische apparatuur. Tijdens de schaft kunt u bijvoorbeled de apparaten in een handomdraai uitschakelen of juist aanzetten als dat nodig is.

 

Er is keuze genoeg voor aannemers

Een van de voordelen van een bouwmeterkast kopen, dit kan goedkoop via het Aannemers Inkoop centrum (AIC) op www.aic.nl, is dat er voldoende te kiezen valt. Zo zijn er stroomkasten verkrijgbaar van 40, 63 of 80 ampère. Ook qua grootte variëren de kasten en kunt u uw keuze precies afstemmen. Bekijk nu het complete aanbod op de website van het AIC en koop een of meer bouwstroomkasten voor uw bedrijf.