Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Het gemiddelde salaris van een hefttruckchauffeur

Het benodigde opleidingsniveau voor een heftruckchauffeur noemt men vaak ‘halfgeschoold’. Hiermee wordt al wel duidelijk, dat het salaris van een heftruckchauffeur ook niet aan de enorm hoge kant is. Toch kan er zeker wel een goede boterham mee worden verdiend. Wil je weten wat het gemiddelde salaris is van een hefttruckchauffeur? Lees dan verder.

Taken van een heftruckchauffeur

Waarvoor krijgt een heftruckchauffeur eigenlijk betaald? Wat zijn de mogelijke taken? Ten eerste moet een heftruckchauffeur natuurlijk een vorkheftruck bedienen en monitoren om te laden en te lossen, zorgen voor het tillen en stapelen van pallets en het vervoeren van pallets in bijvoorbeeld een terminal, loods of haven.

Verder moet een heftruckchauffeur materiaal kunnen inspecteren en schade signaleren. Standaardonderhoud van de heftruck moet ook kunnen worden uitgevoerd. Ook moeten ze vaak bijhouden welke taken zij hebben verricht met de heftruck.

Beginsalaris

Het salaris waarmee je begint als heftruckchauffeur zit vaak tussen circa 1440 en 2170 euro bruto per maand (2021, loonwijzer). Een factor die flink van invloed kan zijn is daarbij bijvoorbeeld of er sprake is van ploegentoeslag. De zogenaamde ‘ongunstige uren’ leveren nu eenmaal meer geld op, omdat daar een toeslag over wordt betaald.

Salaris na vijf jaar

Na een jaar of vijf is het salaris opgehoogd naar een bedrag van circa 1690 tot 2580 euro per maand bruto (2021, loonwijzer). Het wordt dus zeker wel wat meer. Het beginsalaris en het salaris na vijf jaar geeft al een indicatie, van wat je als gemiddeld salaris mag verwachten.

Gemiddelde salaris

Het gemiddelde salaris blijkt (2021) zo rond de 2120 euro te zitten (werkzoeken.nl). Daarbij blijkt opleiding soms toch nog uit te maken. Gemiddeld verdient een universitair opgeleide heftruckchauffeur meer dan een heftruckchauffeur met een vmbo-diploma.

Heftruckchauffeur vacatures

Al met al zit je vaak net wat boven het salaris van een ‘normale productiemedewerker’. Het loont zich dus best om dat heftruckcertificaat te halen, met name als je niet echt veel scholing hebt gehad en ook graag meteen werkt. Er zijn genoeg heftruckchauffeur vacatures. Heftruckchauffeur vacatures zijn er vrij veel, want heftruckchauffeur vacatures vallen onder de praktijkberoepen, waarnaar steeds meer vraag is.

http://www.ab-werkt.nl/vacature-heftruckchauffeur