Zakelijk Brabant
Image default
Financieel

Opzoek om zilverbaren te kopen? Lees dan hier meer

Ben jij nog op zoek naar zilverbaren? Dan hoef je niet veel verder te zoeken. Zilverbaren kopen kan op veel verschillende manieren en heeft ook voordelen. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van zilverbaren kopen en zilveren munten kopen.

Baren

Zilverbaren kosten meer dan de huidige zilverkoers. Daarnaast betaal je altijd 21 procent btw op deze vorm van zilver. Dit is van groot belang om te weten, omdat je dus altijd rekening moet houden met het feit dat je deze 21 procent niet terug zult krijgen wanneer je het zilver opnieuw zou willen verkopen. Wel is het van belang dat je oplet of het ook om écht zilver gaat. Kijk dus altijd even na of de website waar je besteld ook erkend is. Gelukkig kun je zilverbaren in veel verschillende gewichten kopen. Het is daarom heel makkelijk om vanaf een kleine hoeveelheid te gaan beleggen, waar dus ook minder risico’s aan gekoppeld zijn. Zilverbaren kopen kan dus zeer rendabel zijn.

Munten

Zilveren munten kopen is ook een mogelijkheid. Een groot aandeel van deze munten is meer waard dan de nominale waarde: oftewel, als je de munt zou gebruiken om mee te betalen in een winkel, dan levert deze minder op dan wanneer je de munt zelf zou verkopen. Dit komt omdat zij van echt zilver gemaakt zijn. De munten zijn vaak erg goedkoop vergeleken met zilverbaren. Ook hoef je niet zo veel btw te betalen, maar je loopt wel het risico om een erg hoge premie te betalen over de munten. Dit betekent dat de zilveren munten aanzienlijk in waarde moeten stijgen, om hier enige vorm van winst op te kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook andere redenen waarom zilveren munten kopen een erg leuke investering is. Zo zijn er veel mooie munten in omloop en is het ook een geweldig item om te verzamelen.