Zakelijk Brabant
Image default
Zakelijk

Hoe zorg je voor een optimale inrichting van je debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer is natuurlijk essentieel voor het proper functioneren van elk bedrijf. Het gaat hier niet alleen om klanttevredenheid, maar veel meer om het goed regelen van de betalingen waardoor jouw cashflow en liquiditeit op orde blijven. Een goed debiteurenbeheer heeft dan ook een goed bedrijf tot gevolg. 

Maar zoals de meeste bedrijven wellicht herkennen is het beheren van de debiteuren nog lang zo makkelijk niet. Veelal lopen betaling soms gewoon mis, of heb je te maken met een klant die gewoonweg niet betaald of constant te laat is met haar betaling. Dit is natuurlijk super vervelend en er moet wat aan gedaan worden. Omdat wij dit probleem erkennen, gaan we je in dit artikel een beetje op weg helpen richting een goede inrichting van je debiteurenbeheer.

Paar tips

Ten eerste is het natuurlijk van belang dat je een duidelijke factuur levert. Door deze vrij simpele stap zul je al snel zien dat de betalingen sneller lopen. Duidelijkheid over de betalingsmogelijkheden en de betalingstermijn, zijn dus essentieel. 

Goed, heb je al een goede facturering, dan is het belangrijk dat je er bovenop zit. Dat wil niet zeggen dat je om de week de klant moet bellen om deze aan haar betalingsverplichtingen te herinneren. Nee, maar wel dat je één of twee keer de klant herinnerd aan haar betalingsverplichtingen. 

Wordt er niet betaald, dan kan dit om allerlei redenen zo zijn. Probeer altijd te achterhalen wat het probleem is en waar mogelijk dit zelf onderling op te lossen. Lukt dit niet schakel dan over tot een incassobureau zoals Van Loon specialist in Den Haag. Dit incassobureau inschakelen doe je dus alleen als je de betaling maar niet rond krijgt. Dit incassobureau inschakelen, van Loon specialist in Den Haag, doe je dus met de intentie om de betaling eindelijk rond te krijgen. Een incassobureau neemt veel van je debiteurenbeheer over en kan ook andere middelen gebruiken. Dit incassobureau inschakelen gaat dus gegarandeerd betalingen opleveren en is dan ook je laatste redmiddel.  Voor een specialist in Den Haag kijk je op Van Loon.