Zakelijk Brabant
Image default
Financieel

Dit zijn de voordelen van je lening uitrekenen?

Als je geldt gaat lenen, is het handig om door middel van je Lening uitrekenen een schatting te maken over hoeveel de lening je in totaal gaat kosten. Als je zelf wilt berekenen hoeveel je gaat aflossen, kan dat best moeilijk zijn. Op online calculators zoals geld.nl kun je snel en makkelijk zien hoeveel je kwijt bent aan een lening. Je kunt echter ook zelf berekenen hoeveel je lening gaat kosten. In deze blog lees je meer over de voordelen persoonlijke lening, hoe een lening uitrekenen werkt en nog veel meer!

Aflossing van een doorlopend krediet

Het berekenen van het doorlopend krediet is de meest eenvoudige. Bij deze lening betaal je een percentage van de hoeveelheid geld die je opneemt. Meestal ligt dit percentage tussen de één, anderhalf of twee procent. Als je een kredietlimiet van €10.000 hebt, en een aflospercentage van 1,5 procent, dan betaal je maandelijks €150. Hierbij maakt het niet uit of je €7000 of €2000 hebt opgenomen. Met het bedrag dat je maandelijks aan rente betaalt, betaal je rente en aflossing. Dit proces gaat net zo lang door tot je het hele bedrag hebt terugbetaald. Als je voor die tijd weer extra geld opneemt of je rentepercentage verandert, dan verandert de verhouding tussen de rente en aflossing op maandtermijn.

Aflossing van een persoonlijke lening

Een van de Voordelen persoonlijke lening is dat je per maand een bedrag betaalt en dat de rente gelijk blijft. Voordelen van persoonlijke lening is dus dat je altijd weet waar je aan toe bent. De persoonlijke lening uitrekenen is wel iets moeilijker dan die van een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening bereken je namelijk als eerste hoeveel je aan rente en aflossing betaalt voor de hele looptijd. Daarna deel je dit bedrag door het aantal maanden van de looptijd, waardoor je maandelijks een vast bedrag betaalt. Voorbeeld: als je een bedrag van €5000 leent en een looptijd van 36 maanden en een rentepercentage van 5 hebt, dan betaal je ongeveer €129 per maand aan aflossing.