Zakelijk Brabant
Image default
Zakelijk

Bureaustoel tips

1. Als je een bureaustoel kiest, zorg dan dat hij de juiste hoogte voor je heeft. Je voeten moeten plat op de vloer staan en je knieën moeten in een hoek van 90 graden staan.

2. Zorg ervoor dat de bureaustoel die je kiest een goede lendensteun heeft. Dit zal rugpijn helpen voorkomen.

3. Als je in je bureaustoel zit, zorg er dan voor dat je je schouders ontspannen houdt en je rug recht.

4. Als je lange tijd in je bureaustoel gaat zitten, zorg dan dat hij comfortabel zit. Je kunt op zoek gaan naar bureaustoelen met armsteunen, deze zijn aan te bevelen wanneer je langdurig in je stoel zit.

Pomodoro techniek

De Pomodoro techniek is een productiviteits ‘hack’ die je kan helpen meer gedaan te krijgen in minder tijd. Het basisidee is om je werk op te delen in stappen van 25 minuten, met telkens 5 minuten pauze ertussen. Zo kun je je korter op een enkele taak concentreren, wat het gemakkelijker kan maken om op het goede spoor te blijven en een burn-out te voorkomen.

De Pomodoro-techniek is genoemd naar het Italiaanse woord voor tomaat, pomodoro. Dit komt omdat de grondlegger van de techniek, Francesco Cirillo, een keukenwekker in de vorm van een tomaat gebruikte om zijn werkintervallen bij te houden.

Als je op zoek bent naar een manier om productiever te zijn, is de Pomodoro techniek zeker het proberen waard. Hier is een kort overzicht van hoe het werkt:

  1. Kies een taak om aan te werken.
  2. Zet een timer op 25 minuten en begin te werken.
  3. Zodra de timer afgaat, neem je een pauze van 5 minuten.
  4. Herhaal de stappen 2-3 nog vier keer, voor een totaal van vijf Pomodoro intervallen.
  5. Neem een langere pauze na je vijfde Pomodoro interval (15-30 minuten).

De Pomodoro techniek is flexibel, dus je kunt de werk/pauze intervallen aanpassen aan je behoeften. Bijvoorbeeld, als 25minuten te lang voor je is om je op een taak te concentreren, kun je in plaats daarvan 20 minuten proberen. Of als 5 minuten te kort voelt voor een pauze, kun je in plaats daarvan 10 minuten nemen.