Zakelijk Brabant
Image default
Woningen

Welke tafel is geschikt voor mijn ruimte

Veel mensen zien de eettafel als één van de belangrijkste plekken in hun huis. Het is de plek waar mensen samenkomen. Aan de marmeren eettafel geniet je niet alleen van heerlijke maaltijden, maar ook van goede gesprekken. Oftewel, het is het kloppend hart van een woning. Maar juist omdat de eettafel zo belangrijk is, kan het moeilijk zijn om het perfecte exemplaar te vinden. Het is immers niet alleen een kwestie van smaak. Er komen ook belangrijke praktische zaken bij kijken, zoals bijvoorbeeld de vorm en de grootte van de tafel. Heb je toch nog twijfels over welke tafel bij jouw woning past? Wij hebben de verschillende opties even voor je op een rijtje gezet.

 

Ronde tafels

De ronde eettafels zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. En dat is natuurlijk niet zonder reden. De ronde tafel past namelijk goed in vrijwel iedere ruimte, en is super veelzijdig. Omdat de tafel geen hoeken heeft, schuif je bijvoorbeeld veel gemakkelijk een extra stoel aan. Dit is handig als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt, of er vaak gasten over de vloer komen. Daarnaast creëert een ronde tafel de optische illusie van meer ruimte, doordat je gemakkelijk om de tafel heen kunt lopen. Dit maakt de ronde eettafel uitermate geschikt voor kleinere woningen, of kleinere keukens.

 

De langwerpige eettafel

De klassieke eettafel die we allemaal kennen is de rechthoekige eettafel. Deze eettafels pasten vroeger namelijk perfect in de meeste eetkamers. Tegenwoordig hebben nog maar weinig mensen een speciale eetkamer, maar toch zijn de langwerpige tafels niet meer weg te denken. En dit komt onder andere door de veelzijdigheid van de tafel. Door het grote oppervlak van de marmeren tafels kun je er veel op kwijt. Denk dan niet alleen aan maaltijden maar ook aan bijvoorbeeld studieboeken. Houdt er wel rekening mee dat de kamer écht iets groter moet zijn dan bij de ronde tafel. Je moet immers ook nog comfortabel langs de tafel heen kunnen lopen, zonder je te stoten aan de stoelen of scherpe hoeken.

 

Vierkante tafel

Veel mensen denken bij het zien van een vierkante tafel, dat hij veel minder groot is dan een langwerpige eettafel. Maar niets is minder waar. Vaak kunnen er namelijk nét zoveel mensen aan een vierkante tafel zitten, als aan een rechthoekige. Omdat alle vier de zijdes even breed zijn, ben je geen lange wand nodig. Dit maakt de vierkante tafel zeer geschikt voor kleinere ruimtes. Een ander voordeel aan de vierkante tafel is dat de afstand tussen elkaar vaak kleiner lijkt. Dit zorgt voor meer gezelligheid, meer groepsgesprekken en direct oogcontact. Let wel op als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt, want zij kunnen zich snel stoten aan de scherme hoeken.