Zakelijk Brabant
Image default
Dienstverlening

Wat is gelaagd glas en wat zijn de voordelen?

Gelaagd glas is een fantastisch alternatief voor normaal glas en biedt een taaie, robuuste structuur die moeilijk te breken is. Dit glas is op veel manieren geschikt voor gebruik en is een materiaal dat steeds populairder wordt. Als u erover nadenkt om glas toe te voegen aan uw huis of bedrijf, kunt u overwegen om in plaats daarvan gelaagde glas te installeren. Als u niet zeker weet wat gelaagd glas is of niet op de hoogte bent van de voordelen ervan, kan kan dit artikel u helpen. Hier hebben we een gids samengesteld over wat gelaagd glas is, het gebruik en de voordelen ervan.

 

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is gemaakt van twee glasplaten die met tussenlagen aan elkaar zijn gelijmd om een ​​permanente verbinding te vormen. De tussenlagen ondersteunen en houden het glas vast om een ​​sterke, uniforme laag te creëren, zelfs als het gebroken is. Het glas is verkrijgbaar in verschillende diktes en kan worden gemaakt met verschillende glascombinaties of coatings om verschillende kwaliteiten te bieden, zoals lage emissies of verhoogde isolatie.

 

Wat zijn de toepassingen?

Dit glas zorgt voor een zeer sterke, maar toch transparante laag die een geweldig alternatief is voor traditioneel glas in verschillende toepassingen:

  • Voor gebruik in gebouwen waar orkanen of andere natuurrampen een hoog risico vormen

  • Als ramen voor bedrijven of woningen met een hoger risico op inbraak

  • Als vitrinekasten voor kostbaarheden, zoals juwelierszaken

  • Aquaria of dierenverblijven

  • Glazen vloeren

  • Glazen trappen

  • Dakramen

  • Glazen daken

 

Wat zijn de voordelen van dit glas?

Het robuuste karakter en de dikte van het glas geven het voordelen:

Verhoogde veiligheid: de sterkte van het glas maakt het bijna onmogelijk om te breken, dus elke onbevoegde persoon zou moeite hebben om toegang te krijgen. Zelfs als er een breuk zou optreden, houden de tussenlagen de sterkte van de structuur vast, zodat het verbreden van de opening buitengewoon moeilijk is. Minder uitstoot: Glas met een laag emissievermogen kan helpen om de warmtetoename van de zon te verminderen, waardoor airconditioning minder vaak kan worden gebruikt en de uitstoot kan worden verminderd.