Zakelijk Brabant
Image default
Woning en Tuin

Kun je beter in Gelderland of Noord-Brabant wonen? Voor- en nadelen

Noord-Brabant en Gelderland zijn allebei prachtige provincies om in te wonen. Als je zou moeten kiezen tussen deze twee provincies, waar kun je dan het beste voor kiezen? Dat is natuurlijk in eerste instantie helemaal afhankelijk van jouw eigen wensen, maar het is misschien wel goed om de voor- en nadelen van het wonen in deze beide provincies in overweging te nemen. Met dit artikel hopen we je dan ook een beetje op weg te kunnen helpen bij de zoektocht die je hebt naar een nieuwe woning.

Vooraf

Voordat je begint met zoeken kun je het beste een goede voorbereiding treffen. Je weet in elk geval dat je in 1 van deze provincies wilt gaan wonen. Schrijf de wensen die je hebt op papier en doe dat ook met de wensen van eventuele medebewoners. Wat willen zij het liefst? Bedenk redenen waarom je in Noord-Brabant zou willen wonen en waarom juist niet, doe dat ook met de provincie Gelderland. Door samen om tafel te gaan kun je zo misschien al tot een conclusie komen die jullie kan helpen bij de verdere zoektocht. Het is belangrijk om zaken zoals reisafstand naar het werk ook in gedachten te houden.

Wat zijn de voor- en nadelen

In principe zijn deze voor- en nadelen afhankelijk van jou als persoon. Als je over het algemeen kijkt dan woon je in de provincie Gelderland iets centraler in Nederland, maar ben je vanuit Noord-Brabant sneller in België. Het is dus puur afhankelijk van de wensen die jij hebt. Als je alle voordelen en nadelen samen op een rij hebt gezet en er nog niet uit komt, dan kun je ook voor een compromis kiezen natuurlijk.

Op de grens

In het zuiden van Gelderland ligt de stad Nijmegen. Deze stad ligt tegen de grens met Noord-Brabant aan en heeft veel te bieden van beide provincies. Onder Nijmegen langs stroomt de Maas die als natuurlijke grens tussen beide provincies gebruikt wordt. In deze regio ben je overigens ook snel in Limburg. Ben je op zoek naar een huis, kijk dan eens naar bestaande woningen of kies voor nieuwbouw als je op de grens rond Nijmegen wonen wilt. Via deze link kun je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe projecten die er in de regio rond om de stad Nijmegen gebouwd gaan worden. Misschien woon jij daar binnenkort ook wel!