Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Duurzaam leven

Het klimaat is de laatste tijd steeds meer op de voorgrond geraakt. Er wordt over gepraat in het nieuws, wereldleiders zijn ermee bezig en grote bedrijven worden er continu mee geconfronteerd. Met zoveel aandacht erop van grote wereldfiguren is het soms makkelijk te vergeten dat de normale burger ook uit kan maken. Ook als individu kan je een verschil maken en het milieu een handje helpen en dit zijn enkele manieren waarop:

 

Let op hoe je kookt. Er wordt veel te veel eten weggegooid om verschillende redenen. Soms is het voedsel misvormt, soms is er gewoon te veel weggesneden en soms is er te veel gekookt. In dit soort gevallen is alle energie die is gestoken in het groeien en transporteren van de voedselwaren verspilt. De oplossing voor dit probleem is vrij voor de hand liggend: let op de hoeveelheid eten dat je kookt.

 

Zonnepanelen zijn misschien wel de bekendste manier om je huis groener te maken. Het nadeel is dat de initiële kosten nogal hoog zijn, maar dat geld wordt meestal binnen 8 jaar terugverdiend door de energie die de zonnepanelen produceren. Op deze manier maak je de overstap op je huis verwarmen zonder gas een stuk sneller dan dat je zonder zonnepanelen zou doen.

 

‘s Winters is de verleiding groot om de thermostaat zo lang mogelijk zo hoog mogelijk te houden. Dit is echter vreselijk slecht voor het milieu en voor de portemonnee. Je verspilt heel veel geld door je kachel overuren te laten draaien. Een betere manier om je huis warm te houden in de winter, of koud te houden in de zomer, is om je huis te isoleren. Gecombineerd met een warmtepomp kan je ervoor zorgen dat je heel veel geld bespaart op warmtekosten. 

 

Ten slotte kan je proberen om gerecyclede producten te kopen. Zo hoeven er minder productiemiddelen gebruikt te worden en worden de al gebruikte productiemiddelen langer gebruikt.

 

Voor meer info : https://techneco.nl/