Zakelijk Brabant
Image default
Verbouwen

Bij veilig-magazijn zorg je ervoor dat je een magazijn hebt waar veiligheid bovenaan staat

Ben je werkzaam in een magazijn of heeft jouw bedrijf een magazijn? Dan wil je natuurlijk niet dat daar gevaarlijke situaties ontstaan. Met Veilig-Magazijn.nl hoef je daar helemaal niet bang voor te zijn en wordt de veiligheid zeker gewaarborgd en is dat het hoofddoel van de inrichting van jouw ruimte. Wanneer je een werkgever bent heb je verantwoordelijkheden, maar daarnaast heb je ook te maken met verplichtingen waar je je aan moet houden en een van die verplichtingen heeft te maken met het veilig houden van de werkvloer voor het personeel dat je daar hebt rondlopen. Dat is natuurlijk ook niet meer dan logisch, maar er zijn nog genoeg bedrijven die dit niet heel erg hoog in het vaandel zetten, wat eigenlijk wel zou moeten. Met veilig-magazijn hoef je je daar verder niet meer om te bekommeren, want dat zal allemaal al voor je worden gedaan, waardoor je en geen extra werk en tijd hoeft te investeren en daarnaast altijd een veilige werkplek kunt bieden voor jouw personeel. Naast een veilige werkomgeving, dien je ook bij te dragen als een werkgever aan een gezonde werkomgeving. Dat kan je allemaal bij deze leverancier terugvinden.

Hoe gaat het bij veilig-magazijn in zijn werk?

Bij veilig-magazijn, wat je al hoort aan de naam, staat veiligheid voorop en hoef je als werkgever geen inspanningen meer te doen hiervoor, want dat wordt allemaal al voor je geregeld. Denk aan materialen en machines waar mee zal worden gewerkt. Deze dienen allemaal te voldoen aan bepaalde veiligheidseisen en dat zal worden geregeld door veilig-magazijn. Tijdens het werken, en zeker wanneer er wordt gewerkt in het magazijn, schuilt een ongeluk helaas vaak in een klein hoekje en is het zo gebeurd voordat je er ergen in hebt. Daarom is het zo belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft om dit voor te blijven en ervoor te zorgen dat er alles op alles wordt gezet om dit niet te laten voorkomen. Dat is voor jou als werkgever niet goed, want dat schaadt het imago van je bedrijf, maar daarnaast wil je natuurlijk ook niet dat een van je personeelsleden iets overkomt en al zeker niet op jouw werkvloer.

Veiligheid is het allerbelangrijkste op de werkvloer

Het kan in een magazijn bijvoorbeeld gaan om kleine ongevallen, maar het kunnen ook grotere ongevallen betreffen, zoals bijvoorbeeld een zwaar materiaal dat op je neerkomt waardoor je letsel oploopt of iets dergelijks. Er kan veel gebeuren in dit soort werkomstandigheden en daar moet je echt voor zien te waken. Dat doe je met veilig-magazijn. Hier worden de juiste fysieke faciliteiten aangeboden en daarnaast worden de juiste veiligheidsmaatregelen gehanteerd om ervoor te zorgen dat de kans op een klein of wel een groot ongeval klein blijft en de veiligheid dus zo wordt gewaarborgd dat deze bovenaan in het vaandel staat. Bij deze veiligheidsmaatregelen kan je bijvoorbeeld denken aan markeringen op de werkvloer. Door aan te duiden waar je het beste kan rijden en lopen en waar je juist moet oppassen wordt het personeel op die manier ‘gewaarschuwd’ en geattendeerd op datgeen waar de veilige situaties mee kunnen worden vastgesteld. Ook zijn spiegels in een magazijn erg handig. Hiermee kan je namelijk andere zien aankomen en kan je dus ongelukken voorkomen door bijvoorbeeld botsingen op tijd te zien aankomen. Al dit soort middelen dragen hieraan bij en geeft een veilige werkomgeving een kans. Magazijninrichting uitbesteden? Wij doen het graag voor je!