Zakelijk Brabant
Image default
Sport

Tips voor je eigen sportschool aan huis

Steeds meer mensen kiezen ervoor om lekker thuis te gaan sporten. Ze willen geen rekening hoeven houden met openingstijden en ook niet met eventuele drukte. Daarnaast willen ze volledig zelf kunnen bepalen wanneer ze gaan en ook wanneer ze kunnen stoppen. Uiteraard kun je dit in veel van de gevallen ook bij een normale sportschool, maar biedt een sportschool aan huis toch iets meer vrijheid. Loop jij met het idee om thuis te gaan sporten, dan hebben we een aantal tips voor je, die van belang zijn om rekening mee te houden.

 

Koop niet teveel

 

Veel mensen die net beginnen met thuis sporten, hebben de neiging om direct van alles te willen kopen. Toch is dit absoluut niet nodig. Wanneer je namelijk aan de slag gaat met krachttraining, hoef je natuurlijk niet direct een hele sportschool bij elkaar te verzamelen. Een kettlebell bestellen en een set dumbbells is vaak al meer dan voldoende om mee te beginnen. Zo kun je de meeste oefeningen prima uitvoeren en kun je op lange termijn altijd nog beslissing of je verder wilt uitbreiden of niet.

 

Maak een schema

 

Thuis sporten is vaak een stuk uitdagender dan wanneer je naar een sportschool gaat. Logisch, je kunt immers op ieder gewenst moment besluiten om te stoppen. Wanneer je in een sportschool bent, dan doe je dit doorgaans niet zo snel. Omdat je er dan toch al bent, heb je vaak een bepaalde morele verplichting om je sessie toch maar af te maken. Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer je thuis aan het trainen bent, je ervoor zorgt dat je een schema voor jezelf maakt en je daar ook aan houdt. Dat wil zeggen dat je op vaste tijden gaat sporten en ook bepaalde oefeningen doet. Zorg er daarom dus ook voor dat je exact weet welke oefeningen je wanneer wilt doen, zodat je je haltersets alvast klaar kunt leggen.