Zakelijk Brabant
Image default
Aanbiedingen

Tips voor de inrichting van een modern kantoor

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen: de prachtige, modern ingerichte kantoorpanden. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar ze schijnen ook bij te dragen een de productiviteit van de medewerkers. Dat is natuurlijk mooi meegenomen als je het kantoor opnieuw gaat inrichten. Ben je benieuwd naar de tips voor de inrichting van een modern kantoor? Lees dan verder en kom erachter!

 

Lichtinval 

Allereerst is het licht belangrijk. Bij een te wit licht kunnen medewerkers zich niet goed concentreren, omdat ze dan op den duur last krijgen van hun ogen. Te warm licht werkt ook niet goed, omdat medewerkers dan snel slaperig kunnen worden. Het licht wat het beste werkt is natuurlijk licht. Bij de inrichting van een modern kantoor wordt er daarom ook vaak gekozen voor grote raampartijen. 

 

Openheid 

Om zo veel mogelijk daglicht in het kantoor te laten, wordt er vaak gekozen voor glazen wanden. Hierdoor kan het licht door het hele kantoor stralen. Daarnaast is een open ruimte geschikter om inspiratie op te doen, dan een donkere en dichte ruimte. Collega’s komen zo sneller met elkaar in contact en iedereen kan van elkaar zien waar ze mee bezig zijn. Dit schept openheid en vertrouwen onderling. 

 

Flexibele werkplekken 

Tegenwoordig zijn flexibele werkplekken ook erg populair. Dit zijn plekken waar iedereen mag gaan zitten. Niemand heeft dus een eigen bureau. Elke dag schuif je door en zo zit je elke dag naast een andere collega. Het verwisselen van plek heeft een positieve invloed op de creativiteit van de medewerkers.

 

Laat je inspireren 

Nu je weet wat de belangrijkste onderdelen van een modern kantoor zijn, kun je zelf aan de slag met de inrichting. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Neem dan een kijkje op de website van Multiratio en laat je inspireren. 

 

https://www.multiratio.nl/